Dragolovčanin: Sve je unapred isplanirano

Iako se već sutra igra utakmica protiv Crvene Zvezde i Novog Pazara, u gradu kraj Jošanice se ne smiruju strasti zbog nemilih scena u Kruševcu. Posle nekoliko dana oglasio se i predsednik kluba Nedžad Dragolovčanin, a saopštenje vam prenosimo u celosti:

“Znam da su svi očekivali, da ja kao predsednik Fudbalskog kluba Novi Pazar, dam izjavu o incidentu koji se desio u Kruševcu. Dan nakon incidenta zvali su me sa svih strana, razne televiziske kuće i novinari. Pa evo i ja da se obratim javnosti. Žurio sam iz Berlina da bih stigao na utakmicu, došao sam u Novi Pazar na vreme i stigao sam da ispratim svoje navijače put Kruševca, kao i da sam proverim i da se uverim da je sve u redu. Nakon toga sam im poželeo srećan put I krenuo sa svojim autom put Kruševca. Stigli smo tamo i sve je bilo u redu, blizio se pocetak utakmice i 5 minuta pre utakmice  videli smo da dolaze naši navijaci, međutim na samom ulazu u stadion cuo sam galamu, sto je i bilo uobicajeno, ne sluteći šta se tamo desava. Dan nakon utakmice u razgovoru sa vođama navijačkih grupa Torcida Sandžak I Ekstremi u koje imam potpuno poverenje, i koji nisu napravili ni jedan najmanji incident ove godine, kako kod kuće tako i na strani, i  sa kojima imamo odličnu saradnju. Saznajem da su ih na ulazu Policijske snage, pocele, bez ikakvog razloga udarati pendrecima, sto su mi potvrdili I pojedini ljidi iz Novopazarkog Mupa. Tako uzrujani Navijači Novog Pazara usli su na tribune,u ovakvom stanju došlo je do sukoba sa redarskom službom I navijačima Napretka. Nakon nekoliko sekundi smiruju se strasti, i naši navijači su počeli najnormalnije navijati za svoj klub.Ovako mirnu situaciju remeti nekoliko kamenica sa istocne tribine ka navijacima naseg kluba. Zatim povredjivanja nekoliko naših navijača a onda je usledilo nacionalistički transparent ,, srbske krvi imate” I povici ,,ubi ubi Turčina”, na šta naši navijači nisu ostali dužni. Podizanje tenzija doprinela je i velika sudiska greška koja je direktno uticala na konacan ishod meca, I zvanični spiker koji je upozoravao samo naše navijače. Mislim da nije ispoštovana zakonska procedura pražnjena tribune. Osudjujem ponasanje Kruševacke policije i  redarske službe, koja je upotrebila prekomernu silu prema navijačima koji do odredjenog momenta nisu pružali otpor. Meni je ,kao i celoj upravi kluba, bilo jako teško da nemoćno posmatramo kako policija I redarska služba brutalno prebijaju naše navijače upotrebom prekomerne sile od tribina do ulaska u autobus ,ove naše tvrdnje potvrđuju i snimci.Pitam se zbog čega je policija pretukla našeg komesara za bezbednost koji je pokusavao da smiri situaciju? Ništa se bolje nije provela ni klupa Novog Pazara koja je bila skoro svih 90 minuta zasuta kamenicama. Na kraju želim da pomenem jako bitan detalj koji su mi prenele vođe navijackih grupa da su zapazil nekoliko momaka koji su bili medju navijačima Novog Pazara koje prvi put vide I koji ne pripadaju navijačkim grupama. Ti momci su bili tu do samog praznjenja tribune nakon toga su nestali vodje navijackih grupa su ih trazili po svim autobusima al tih momaka nije bilo. Po svemu sudeći ceo incident u Kruševcu je bio unapred izrežiran. Navijači Novog Pazara su dosli na gotovu štetu.
Pozivam sve verne navijače Novog Pazara da u što većem broju dođu u četvrtak I bodre svoj klub I da pokazemo celoj javnosti kakvi su domaćini Pazarci i da kod nas nema mesta za versku I nacionalnu netrpeljivost.” Poručio je predsednik Fk Novi Pazar

Komentari