Džeronimo Dos Santos se izlečio

Rio – de Ženeiro, Džeronimo Dos Santos ” Mondragon je trebao da se bori u  13. Oktobru  2012. na UFC – 153, ali su mu uoči meča sa Gabrijelom Gonzagom našli u krvi antitela hepatitisa B. Dos Santos je bio izložen agresivnim hemoterapijama, da bi prvi test 8 marta ove godine pokazao da je virus u krvi potpuno nestao, što je pokazao i drugi test ovoga meseca.

Nakon što je prošle godine povučen sa eventa, oglasio je Dana Vajt i obavestio novinare da ta organizacija neće raskinuti ugovor sa Dos Santosom. Da bi isti čovek 8 marta obavestio fanove da je Dos Santos izlečen. Brazilski borac ima 8 godina dugu profesionalnu karijeru i meč protiv Gonzage je trebao biti njegov debi. Kako izvori blisku UFC navode, to će se desiti pred kraj ove godine, a protivnik još nije poznat.

Dos Santos je bio pozvan da bude sparing partner sunarodnjaku Ljoto Mačidi, dok se ovaj spremao za meč sa Mauricijom ” shogun ” Rua.

10 jula, 2010 u okviru organizacije ” Impact “ Dos Santos se borio sa Još Barnetom. Pobednik bi potpisao ugovor sa Strajkforsom. Na žalost igubio je na TKO u prvoj rundi . Tada je imao profesionalni rezultat 14 – 2 .

http://www.youtube.com/watch?v=VCzBKAtrCMw&width=610

Zanimljivo je da je legendarni borac Džoš Barnet, on je među prvima osvojio UFC titulu, ali mu je oduzeta zbog pada na doping testu. Tada napušta Američku organizaciju i odlazi u Japan, postaje legenda Prajda, borivši se sa Mirkom Filipovićem, Minotaurom, Markom Huntom, Aleksanderom Emilijenkom i drugim legendama. Vratio se u UFC, gde očekuje borbu. Nedavno je dao i intervju za novinare koji mnogi povezuju upravo sa Dos Santosom.

“Ja sam se borio kada se nije mogao ni zaraditi dobar novac od mečeva. Borio sam se kada niste mogli ni kupiti opremu u prodavnicama sportske opreme. Morali smo improvizovati. Borio sam se kada se većinom vremena nisu ni nosile rukavice. Danas imamo priliku biti deo većih stvari, koje sežu van ovoga sporta. Radi se o široj prihvaćenosti kod publike i nastupamo pod većim reflektorima i pred većim brojem fanova. Prilika za zaradu je veća nego ranije. Mislim da se mnogi ne bore zbog razloga koji su nas motivisali ranije. Često borci uđu u ovoj sport kako bi probali zaraditi puno novca i dočepati se slave. Bore se za slavu, a mi smo se borili za krv i čast. Prije sam osvojio pojas prvaka a to očekujem i ovoga puta, samo što ću vjerojatnoovoga puta zaraditi više novca zbog eksplozije cijelog sporta.”  Izjavio je popularni “ Varmaster.”

Komentari