Džikić: Ko ne vidi Nelsonov kvalitet, njemu nije dobro

Nakon meča sa Crvenom zvezdom u Beogradu, Aleksandar Džikić, trener Krke održao je vrlo interesantan monolog pred novinarima.

– U dobrom delu meča smo želeli da Zvezdu usmerimo na korišćenje ne toliko uspešnim saradnjama među igračima, saradnji koje su ih i dovele na prvo mesto tabele. Jedan deo smo odigrali pametno, ali nakon toga je dolazilo do padova koncentracije, besmisleno je sada upirati prstom na pojedince zbog toga. Tražili smo priliku u činjenici da mi nemamo pritisak, a Zvezda želi da održi mesto. Ipak, nećemo mnogo misliti o ovome porazu, jedino ćemo se truditi da naučimo nešto. Večerašnji protivnik ima najbolju centarsku liniju u napadačkom smislu, jedino je Cedevita još po tome slična.

Zabavni i neposredni Džikić je imao jednu interesantnu opservaciju o plejmejkeru beogradskog tima.

Želim da naglasim da ko ne poštuje lik i delo Damarkusa Nelsona mora da mu nije dobro, on je najzaslužniji igrač Zvezde za poziciju na kojoj se nalazi. Bili smo u igri dok je on sedeo na klupi, nakon toga je ušao i objasnio neke stvari.

Iako na klupi slovenačkog kluba, Džikić se nada najboljem mogućem ishodu za srpske timove.

– Nadam se da će finalni turnir biti odigran u Beogradu, sa znate već kojim timovima koji će dogodine igrati Evroligu. Crvena zvezda je koncipirana na taj način da joj je uspeh zagarantovan, iskusni igrači su na pravim pozicijama i verujem da će to biti kako očekujem. Inače, što se same lige tiče, mislim da bi najbolje bilo „zaključati“ je na nekoliko sezona, dakle da nema ispadanja i da se trenerima omogući da rade dugoročno, a  ne da iza sebe ne ostavljaju ništa. Ove godine od 14 klubova, promenjeno je 12 trenera, to je ogroman pritisak na njih da jure isključivo rezultat. Stvaranje kvaliteta je zadatak za sve nas koji učestvujemo u ABA ligi.

 

U redovima Crvene zvezde, Marko Tejić je zahvaljujući povredi Radenovića (verovatno se vraća u tim za revanš sa Lijetuvosom) je ponovo imao solidnu minutažu i pruža sve zrelije igre. Nakon pobede nad Krkom, kratko je izneo svoje viđenje.

– Želeli smo da ostvarimo novu pobedu, veoma bitnu za nas. Odigrali smo dobro u odbrani i to je presudilo, pripremamo se za dalje izazove.

Dejan Radonjić je osim zadovoljstva pobedom, imao zamerke na pristup svojih igrača:

– Želeli smo da „odbranimo“ domaći teren u ovim, ne tako jednostavnim okolnostima. Očekivao sam da koncentracija u meču zbog svih dešavanja neće biti najbolja, ali odigrali smo koliko treba, vodili sve vreme.

U odbrani smo odigrali dobro, imali konkretnu prednost, ali ne mogu biti zadovoljan koncentracijom tokom celog susreta.

Okrećemo se susretu sa Ritasom, nadam se da ćemo biti kompletni.

 

Komentari