Džudisti Kinezisa u polufinalu plej-ofa

Džudisti Kinezisa ispunili su plan za ovu sezonu i potvrdili plasman u polufinale plej-ofa Super Džudo lige Srbije. U poslednjem kolu Kinezis je pokazao maksimlanu ozbiljnost pobedivši JK Partizan iz Kikinde maksimalnim rezultatom 10:0 (500:0) i izgubivši vrlo tesno od Crvene Zvezde rezultatom 6:4.

Foto i tekst: http://www.judokinezis.com/

U prvom meču dana, opravdana je uloga favorita protiv domaćina Partizana iz Kikinde. Kinezis oslabljen za Nikolu Miloševića nastupio je u sastavu Dejan Tomac (66kg), Bojan Ivezić (73kg), Miroljub Ivezić (81kg), Stevan Stamenković (90kg) i Darko Stošić (+90kg). Svi takmičari su rutinski ostvarili maksimalne pobede i nastavili iponom niz pobeda bez poraza protiv ove ekipe u Superligi.

U drugom meču UJK Kinezis se stastao sa liderom na tabeli JK Crvena Zvezda iz Beograda. Odlukom šefa stručnog štaba dr Mirsada Nurkića, Kinezis je nastupio u kombinovanom sastavu. U kategoriji do 66kg Dejan Tomac je poražen iponom od Predraga Nikolajevića. U kategoriji do 73kg prvi superligaški nastup zabeležio je perspektivni junior Filip Mosić koji je je poražen iponom od Milana Nikolića. U najinteresantijem meču dana i reprizi ovogodišnjeg finala prvenstva Srbije u kategoriji do 81kg sastali su se Miroljub Ivezić i Boško Ostojić. U neizvestnom meču Ivezić se pobedom revanširao za poraz na prvenstvu države i ostvario vrednu pobedu. U katogoriji do 90kg nastupio je Nenad Stamenković koji je u odličnom meču protiv Majdova doživeo tesan poraz. U poslednjem meču dana u kategoriji preko 90kg, ovogodišnje pojačanje Kinezisa, Darko Stošić je zabležio još jednu vrednu pobedu savladavši Božidara Božinića u produžecima meča. Ukupan rezultat na kraju 6:4 za Crvenu Zvezdu i tek drugi poraz Kinezisa ove sezone.

I u ostalim mečevima poslednjeg kola Super Judo lige Srbije bilo je više nego uzbudljivo. Najveći uspeh u ovom kolu je zabeležio džudo klub Cement iz Beočina koji
je sa dve pobede uspeo da preskoči beogradski Partizan i domogne se četvrte pozicije i ovogodišnjeg plej-ofa.

Plej-of Super Judo lige Srbije zakazan je za sledeći vikend u subotu 14. decmbra. Održaće se u Beogradu u sportskom centru Šumice i već su poznati i polufinalni parovi. UJK Kinezis očekuje težak zadatak protiv aktuelnog šampiona ekipe JK Rekorda iz Rakovice.

SUPERLIGA RASPORED Plej-Ofa(14. decembar, SC Šumice – Beograd):
Prvi polufinalni par: JK Crvena Zvezda Beograd – JK Cement Beočin
Drugi polufinalni par: UJK KINEZIS Niš – JK Rekord Rakovica

Komentari