Eto : “Nisam uvek voleo Murinja”

Pre nekoliko dana Kamerunski napadač Samjuel Eto pojačao je ekipu Čelzija. Kao glavni razlog navodi Portugalskog stručnjaka Žozea Murinja.

” Bilo mi je lepo u Anžiju, a onda je usledio telefonski poziv od Murinja. Želeo je da dodjem u London. Posle lepog iskustva sa njim 2010. godine nisam pravio nikakav problem. Nekada se nismo voleli, mrzeo sam ga. Bilo je teških utakmica kada smo jedno drugome svašta rekli. Kasnije smo se pokajali i popričali o svemu, Ta mržnja je prerasla u ljubav. Čelzi je veliki klub i drago mi je da sam ovde.” – navodi Eto.

I kapiten Čelzija, Džon Teri ima samo reči hvale za Kamerunca ali i njegovog klupskoga druga Viliana. “Obojica su fantastični igrači. Fizička forma im nije na najvišem nivou jer je fudbal u Rusiji malo drugačiji, Mislim da će brzo postići odgovarajući nivo spremnosti. Eto je fantastičan napadač. Igrao sam par puta protiv njega i drago mi je što je snama. Mislim da iako ima 32. godine može još mnogo toga da pokaže. On postiže golove sa neverovatnom lakoćom.”

Eto je pojačao 2009. godine Inter u sklopu transfera Zlatan Ibrahimovič plus 40. miliona evra. 2010. godine sa italijanskim klubom osvaja Ligu Šampiona. Da bi 2011. prešao u Anži i postao najplaćeniji igrač na planeti. Potpisao je jednogodišnji ugovor sa Čelzijem i platu od 17. miliona evra zamenio za 7. miliona evra.

Komentari