Eurobasket: Izvađena viza za SP 2014.

Srbija je na Svetskom prvenstvu, to je jedna od dobrih stvari nakon Eurobasketa 2013. u Sloveniji, ali i današnjeg dana. Došlo je vreme da budemo zadovoljni i sedmim mestom na prvenstvu.

Srbija – Italija 76:64

U odlučujućem meču oružje su predali Italijani, a „Orlovi“ su kupili vizu za još jedno košarkaško druženje tokom leta 2014. godine.

Poučeni gorkim iskustvima u prethodna dva meča, izabranici Dušana Ivkovića su meč započeli na jedini način koji im je dokazano donosio pobede, snažno od početka i vođstvo od deset i više poena tokom većeg dela meča. Slabih tačaka je na ovom, kao i u svim prethodnim mečevima bilo dosta, ali igrači Srbije su odigrali individualno, ali i timski bolje, međutim ni to ne bi bilo dovoljno da su ispred sebe imali ozbiljnijeg protivnika, jer ono što nisu koristili Italijani, Španija i Slovenija jesu obilato. Rodrigez, Fernandez, braća Dragić i ostali ne bi promašili ono što su Da Tome, Đentile i Belineli

Šta smo dobili?

– Dvanaestorica koji su nosili dres Srbije ovog poznog leta bez problema mogu da zauzmu brojeve od 4 do 15 i narednog leta, jer su se devetorica debitanata prekalili, nadamo se i naučili dosta toga, starosedeoci su opravdali svoje prisustvo, a kompletna slika bi bila i bolja da nije bilo onih visokih poraza.

Šta promeniti?

– Da nije bilo katastrofe u dva pretposlednja meča, možda bismo i dalje bili u zabludi da su naši igrači vanzemaljci, prizemljenje nije bilo prijatno, ali pokazalo se kao preko potrtebno. Bogdanović, Nedović, Micić, Gagić, Kalinić i ostali će napredovati u toku naredne godine. Tu se otvara sledeće pitanje koje treba rešiti, a to je komunikacija između KSS i igrača, da nam se ponovo ne dogode otkazi u zlo doba, kad im vreme nije, pa da naredne godine dobijemo još devet debitanata.

Komentari