EUROBASKET: Srbija sigurno korača ka četvrtfinalu Srbija 76:69 Belgija

Još jedan meč u kome je Srbija igrala sa dosta oscilacija, ali dovoljno sigurno da ne bude kažnjena. Pobedom nad belgijancima reprezentacija Srbije načinila je ogroman korak ka plasmanu u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Sloveniji.
SRBIJA 76:69 BELGIJA

U Prvoj četvrtini, na iznenađenje mnogih, Srbija je u prvih pet minuta prve četvrtine, potpuno nadigrana, u jednom trenutku bilo je 9 poena razlike za reprezentaciju Belgije, dobrom igrom u odbrani, naši košarkaši uspeli su da na prvu pauzu odu sa rezultatom 19-18

Nervozna igra u napadu se nastavila i u drugoj četvrtini, kada su reprezentativci Srbije napravili nekoliko brzopletih grešaka koje su mogle da ih koštaju, da se radilo o ozbiljnijem protivniku. Ponajviše zahvaljujući Stefanu Markoviću koji je bez promašaja šutirao za tri poena u prvom poluvremenu, naši su održavali minimalnu prednost u prvom poluvremenu.

Tokom treće četvrtine razigrali su se naši košarkaši koji su nakon četiri minuta treće četvrtine došli do vođstva od 9 poena, solidnom igrom u odbrani, ali sa dosta grešaka u odbrani, naši košarkaši prokockali su šansu da dođu do još veće rezultatske prednosti.
Na kraju treće četvrtine košarkaši srbije otišli su sa tri poena (54-51)

U četvrtoj četvrtini košarkaši Srbije, nošeni odličnom odbranom Kalinića i u napadu raspoloženim Markovićem, Bogdanovićem i iskusnim kapitenom Krstićem, Srbija je uspela da upiše prvu pobedu u grupi E, ovom pobedom, načinjen je veliki korak ka plasmanu u Četvrtfinale.

Najzapaženiji u našem timu bili su : Krstić (17p, 2sk, 5as), Marković (15p, 3sk, 3as) i Bogdanović (12, 5sk, 2as)
U ekipi Belgije, najzapaženiji su bili : Mukubu (16p, 6sk, 3as) i Van Roson (12p,1sk,2as)

Komentari