Evro licenca – veliko priznanje za Slobodu

Fudbalski klub Sloboda Point nedavno je dobio licencu za nastup u evropskim takmičenjima u takmičarskoj sezoni 2013/14 i tako posle Partizana, Vojvodine, Jagodine i Crvene Zvezde postao tek peti klub u Srbiji koji ispunjava stroge UEFA kriterijume. Sve poslove u vezi sa licenciranjem klubova vodio je Sektor za pravne, opšte i poslove licenciranja FSS-a, dok je samu licencu odobrio naš nacionalni savez.

– Postoji 5 kriterijuma koje svaki klub mora da ispuni u skladu sa principima i obavezujućim odredbama iz pravilnika Uefe za licenciranje klubova i finasijskom fer – pleju. Ispunili smo sve ono što je od nas traženo i to : sportske, infrastrukturne, personalne i administrativne, kao i pravne i finansijske preduslove za dobijanje licence.
Sloboda je time ispunila stroge UEFA standarde na taj način što je dodatno unapredila standarde obuke i brige o mlađim selekcijama, obezbedila visok nivo vođenja svojih poslova i organizacije kluba kroz profesionalni rad svih struktura u klubu. Poboljšali smo ekonomsku i finansijsku stabilnost kluba, igramo na stadionu gde igrači, gledaoci i predstavnici medija imaju na raspolaganju odgovarajuće propisno opremljene i bezbedne pogodnosti. Posebno smo zadovoljni što smo ispunili finansijske kriterijume koji podležu međunarodnim standardima revizije, koje ovlašćena revizorska kuća BDO primenjuje prilikom izveštavanja o finansijskom stanju klubova. Cilj uprave kluba na čelu sa predsednikom Draganom Subotićem je da se sve postignuto podigne na još viši nivo
– istakao generalni sekretar kluba Predrag Vitić

Za predsednika UO Slobode Point​, Dragana Subotića dobijanje ove licence znači veliko priznanje za sve strukture u klubu i dokaz da se Sloboda Point svrstala među najbolje i najorganizovanije klubove u Srbiji.

– Sve u klubu, navijače i prijatelje Slobode obradovala je vest da je naša žalba pozitivno rešena i da smo ispunili sve kriterijume za dobijanje evro licence i da smo jedan od pet klubova u Srbiji koji funkcioniše po UEFA standardima. To je važno jer smo na ovaj način pokazali da posedujemo kadrovski i materijalni kapacitet i da smo u situaciji da ako nam se ukaže šansa takmičimo u Evropi. Mi smo se kandidovali za dobijanje licence da bi sebe testirali i da bi u tom procesu dobijanja licence zadovoljili sve uslove i kriterijume koje evropska kuća fudbala nalaže.

Predsednik Slobode Point posebno ističe da razlog kandidature za licencu nije želja Slobode da kao „prva ispod crte“ ode u Evropu, zbog nagomilanih problema u Crvenoj Zvezdi

– U medijima je bilo određenih špekulacija da želimo da osporimo licencu Crvene Zvezde, da bi mi prošli u Ligu Evrope, što nije tačno. Mi gledamo sebe, a svim našim klubovima, pa i Crvenoj Zvezdi, želimo da se uspešno takmiče u Evropi i dostojno reprezentuju srpski fudbal, jer su to svojim rezultatima zaslužili pre nas, ali ako nam se ukaže šansa, nećemo bežati od toga. Sloboda će svoju šansu tražiti u narednoj sezoni. Najvažniji cilj u ovom trenutku je da se što bolje ojačamo i pripremimo za narednu takmičarsku sezonu i da nastavimo rast i razvoj našeg kluba, pri čemu će naš primarni cilj biti traženje dugoročnog izvora finansiranja kao osnovnog preduslova za ozbiljno funkcionisanje kluba – najavljuje predsednik Slobode Point Dragan Subotić

Predsednik Subotić zahvalio se i svim svojim saradnicima u klubu i van njega, koji su dali veliki doprinos u procesu licenciranja kluba za evropska takmičenja i na taj način svrstali Slobodu u jedan od pet klubova u Srbiji koji ispunjavaju stroge UEFA standarde.

Komentari