EVROBASKET: Drugi krug – tabela i raspored

Košarkaši Srbije, nalaze se među 12 reprezentacija koje su obezbedile prolaz u drugu fazu takmičenja EP. Prvenstvo koje je od samog početka donelo brojna iznenađenja, kao što su eliminacija ekipa poput Nemačke, Izraela, Turske, Rusije, pa i Crne Gore i Makedonije još u prvom krugu, garantuje nam da ćemo i u drugoj fazi gledati interesantnu košarku i da bez obzira na stanje na tabeli, i broj prenesenih bodova, ne treba nikoga otpisivati.

Srbija je prvu fazu završila na prvom mestu u grupi B, ispred Litvanaca i Letonaca. Naša reprezentacija će u drugom krugu igrati u novoformiranoj grupi E, gde se još nalaze Francuska, Ukrajina i Belgija. Orlovi su u drugu fazu preneli maksimalna 4 boda, kao i Francuzi, čime im je znatno olakšan posao u drugom krugu, mada neće biti nimalo lako protiv Belgije i Ukrajine, a pogotovo protiv Francuske, koja je jedan od favorita na ovom prvenstvu. Evo i rasporeda mečeva za E grupu:

Prvo kolo (11. septembar)
(14.30h) Letonija – Ukrajina
(17.45h) Belgija – Srbija
(21.00h) Litvanija – Francuska
Drugo kolo (13. septembar)
(14.30h) Litvanija – Belgija
(17.45h) Ukrajina – Srbija
(21.00h) Francuska – Letonija
Treće kolo (15. septembar)
(14.30h) Letonija – Belgija
(17.45h) Ukrajina – Litvanija
(21.00h) Srbija – Francuska

Trenutno stanje na tabeli, posle prenesenih bodova iz prve faze izgleda ovako:

U novoformiranoj grupi F, ukrstiće se po tri prvoplasirana tima iz grupa C i D. Iz grupe C to su Španija, Hrvatska i Slovenija, a ono što je najinteresantnije jeste da sve tri reprezentacije prenose isti broj bodova u drugu fazu, po 3. Iz grupe D dolaze Italijani, jedina reprezentacija koja je u prvom krugu imala maksimalan učinak, zatim možda i najveće iznenađenje Finska koja će drugu fazu započeti sa 3 boda i Grčka koja je takođe važila za jednog od favorita za medalju, ali će drugu fazu početi sa 2 boda, kao poslednjeplasirani tim u grupi, sa najmanjim šansama da se domognu četvrtfinala. Grupa koja, na prvi pogled, po bodovnoj razlici i imenima timova sigurno deluje interesantnije od E grupe, ali nas je dosadašnji tok Evropskog Prvenstva naučio da ne mora biti tako. Evo i rasporeda mečeva za grupu F:

Prvo kolo (12. septembar)
(14.30h) Finska – Hrvatska
(17.45h) Grčka – Španija
(21.00h) Slovenija – Italija
Drugo kolo (14. septembar)
(14.30h) Hrvatska – Italija
(17.45h) Španija – Finska
(21.00h) Grčka – Slovenija
Treće kolo (16. septembar)
(14.30h) Hrvatska – Grčka
(17.45h) Italija – Španija
(21.00h) Finska – Slovenija

Početno stanje na tabeli grupe F, izgleda ovako:

Po četiri prvoplasirana tima iz svake grupe, obezbediće prolazak u četvrtfinale.

Komentari