EVROBASKET: Hrvati poslali Grke kući i obezbedili prvo mesto u grupi

Reprezentacija Hrvatske uspela je da, nakon dva produžetka, savlada Grčku rezultatom 92-88 (16-17, 20-17, 15-16, 19-20, 7-7, 15-11) i na taj način pošalje Helene kući, a sebi, sedmom pobedom u nizu obezbedi prvo mesto u grupi F, i Ukrajince za protivnike u četvrtfinalu.

Hrvati su još jednom pokazali da se nalaze u odličnoj formi, dok Grci koji su bili jedni od favorita na ovom prvenstvu i kojima je pobeda u ovom meču bila neophodna za eventualni plasman za četvrtfinale nisu imali dovoljno koncentracije u finišu meča, da li zbog važnosti meča ili bolje igre Hrvatske, bilo kako bilo Grčka je ovim porazom zatvorila sebi vrata četvrtfinala. Najbolji u redovima pobedničke ekipe bili su Bogdanović sa 22 poena, Tomić sa15 i Roko Leni Ukić sa 14 koševa, dok su u redovima Grčke najefikasniji bili Burusis sa 21 poenom i Spanulis sa 18 koševa.

Trenutna tabela Grupe F nakon nepotpunog 3.kola izgleda ovako:

Posle ovog trijumfa Hrvatske, mnoge stvari su jasnije, kako u Grupi F, tako i četvrtfinalnom kosturu. Hrvatska će kao prva u grupi F, igrati sa Ukrajinom u četvrtfinalu, Slovenija će najverovatnije biti druga u grupi i igrati sa Francuskom u četvrtfinalu. Dok će se u direktnom meču između Italije i Španije odlučiti ko će biti 3, odnosno 4 u grupi (s tim što Španci mogu i do drugog mesta ako savladaju Italijane, a Finska iznenadi Sloveniju). Samim tim protivnik Srbije biće poraženi iz meča Italija – Španija.

Četvrtfinalni kostur prema trenutnim rezultatima izgleda ovako:

Komentari