EVROBASKET: Letonci deklasirali Ukrajinu! Na kraju +34

Košarkaši Letonije, odlično su započeli drugu fazu EP u Sloveniji, ubedljivo savladavši repezentaciju Ukrajine sa čak 34 koša razlike, 85-51 (24-11, 18-11, 23-10, 20-19).

Letonci koji su na ovom Evropskom Prvenstvu potvrdili da se radi o sjajnoj šuterskoj ekipi, napunili su do vrha koš Ukrajinaca, koji su od samog starta utakmice bili osuđeni na ubedljiv poraz. Letonci su imali neverovatnih 51,7 % šuta za tri poena, uspeli su da pogode čak 15 trojki iz 29 pokušaja, što je i glavni uzrok ovako ubedljivog trijumfa. U redovima Letonije najefikasniji su bili Janičenoks sa 14 poena (i stopostotnim učinkom za 3 poena 4/4), Kuksis sa 13 i Mejers sa 11 poena, dok je u redovima Ukrajine najefikasniji bio Gladir sa 12 koševa. Koliko su Letonci danas bili šuterski raspoloženi najbolje govori činjenica da samo jedan igrač nije uspeo da se upiše u listu strelaca, dok su ostali uspeli da postignu makar neki koš.

Današnjim trijumfom Letonija je povećala svoje šanse za plasman u četvrtfinale, dok ovaj poraz Ukrajine najviše ide na ruku našoj reprezentaciji, koja bi pobedom nad Belgijom u meču koji počinje za nešto manje od sat vremena, praktično obezbedila plasman u četvrtfinale, dok bi nam pobeda Francuske nad Litvanijom, u tom slučaju, obezbedila jedno od prva dva mesta u grupi.

Komentari