EVROBASKET: Slovenija nanela prvi poraz Italijanima na EP

Domaćin EP, Slovenija savladala je večeras Italiju rezultatom 84-77 (18-21, 27-18, 15-15, 24-23) i na taj način nanela prvi poraz Azurima na ovom prvenstvu, ali i dodatno zakuvala situaciju u grupi F.

Italijani su ušli mnogo bolje u meč i vodili tokom cele prve četvrtine koju su na kraju i dobili sa tri razlike. Kako je pritisak sa leđa domaćina padao, tako su Slovenci sve bolje i bolje igrali, te u drugoj četvrtini dolaze do preokreta i na poluvreme odlaze sa +6. Italijani početkom treće četvrtine uspevaju da uhvate rezultatski priključak i stižu do izjednačenja 48-48, ali onda Slovenci prave seriju od 10-0 koja je, kako se kasnije ispostavilo i odlučila pobednika. Na kraju Slovenija je slavila sa 84-77. U redovima domaćina najefikasniji su bili Goran Dragić sa 22 poena, Zoran Dragić sa 15 i Nahbar sa 13 koševa dok je u poraženoj ekipi najbolji bio Đentile sa 20 poena.

Nakon ovog trijumfa Slovenije i današnjeg poraza Španije od Grčke situacija se u grupi F dodatno iskomplikovala, pa se tako Španija i Grčka koje po imenima imaju možda i najbolje timove u ovoj grupi, nalaze na četvrtom, odnosno petom mestu u grupi. U zadnja dva kola očekuje nas mnogo neizvesnosti pošto u ovoj grupi još uvek svi imaju realne šanse za plasman u četvrtfinale. Evo kako izgleda tabela grupe F, nakon prvog odigranog kola:

Komentari