Evrokup: Radnički traži treću pobedu protiv Neptunasa

Nakon neugodnog poraza na strani od ekipe Solnoka, košarkaši Radničkog iz Kragujevca okreću se obavezama u Evropi. U četvrtom kolu Evrokupa Šumadinci gostuju Litvanskom Neptunasu. Nakon poraza od Panionioniosa u Atini, košarkaši Radničkog vezali su dve pobede na svom terenu, prvi je “stradao” Bisons (92:89), da bi posle još ubedljivije savladali Spartak iz Sankt Peterburga (97:80)

Srpski predstavnik se može pohvaliti boljim statističkim parametrima, izabranici Mute Nikolića beležili su u proseku po 87,4 poena po meču, Neptunas je beležio 74,3.
Košarkaše iz Kragujevca krasi i bolji šut, 58% za dva, dok su se Litvanci zaustavili na 49,5.
Jedina prednost domaće ekipe mogao bi da bude skok. Prosečno su imali 38 skokova, Radnički je beležio 34.

– Glavna karakteristika Neptunasa je što ima raznovrsne igrače, mogu da igraju na više pozicija, brzi su u tranziciji i veoma dobri u šutu za tri poena. Potrebna nam je dobra komunikacija na terenu i jaka koncentracija u odbrani. Pripremamo se za ovaj meč, pokušaćemo da odigramo na visokom nivou, dosta će zavisiti od raspoloženja našeg centra, Jarua, koji je trenutno najbolji skakać Evrokupa. Naš tim napreduje svakim treningom i nakon svakog meča u Evrokupu. Naš zadatak je da budemo nepobedivi na domaćem terenu, ali pokušaćemo svakoga da iznenadimo na gostovanju. Rekao je Miroslav Nikolić.

Komentari