Evroliga (A grupa) “Lak” zadatak za favorite

U Četvrtak su na programu 2 meča grupe A
U Palati Sportova u Kijevu sastaće se Budiveljnik i Barselona, to će ujedno biti utakmica nedelje. U Drugom meču Fenerbahče će dočekati Nanter, koji je već iznenadio jednog favorita na gostovanju.

Bagdatis Ainars se nada da će se dobra igra Dariusa Lavrinovića iz prethodnih mečeva nastaviti u meču protiv Barselone, da bi se nadali dobrom rezultatu, igrači Ukrainskog šampiona moraju da odigraju angažovano u odbrani, što bi značilo visoki tempo odbrane, preuzimanja i rotacije, kako bi se ograničio šut Barselone. Katalonci mogu da iskoriste svoju nadmoćnost u reketu, gde će domaćima biti veoma teško da im pariraju, Ante Tomić i Lampe imaće otvoren put ka košu.

-Barselona je veoma jak protivnik, nema nikakve potrebe dodatno objašnjavati njihovu veličinu, svaki igrač Španskog tima  igra na veoma visokom nivou, mogu se prilagoditi svakom protivniku. Verujem da možemo da pobedimo Barselonu i nadam se da će nam navijači u tome pomoći. Zajednički, navijači i igrači pružiće topao doček Špancima. Rekao je Bagdatis Ainars.

Strateg Barselone, takođe je sa poštovanjem govorio o sledećem protivniku i očekivanjima u meču:
-Pobeda je uvek važna, ali pobede na gostovanjima nose veću težinu. Budiveljnik je već slavio u meču protiv Partizana, bili su nadomak pobede i u meču protiv Fenerbahčea, naš jedini zadatak je pobeda na gostovanju. Rekao je Havijer Paskal.

U drugom meču, koji se igra u Ulker Sport areni Fenerbahče će ugostiti Francuski Nanter.
Drugi najbolji napadački tim, Fenerbahče, sastaće se sa drugim najboljim odbrambenim timom. Nakon dve vezane pobede, Nanter je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dela Evrolige. Tim sastavljen od manje poznatih igrača, prava je misterija za timove u grupi.

Komentari