Evroliga: (Grupa A) CSKA – Partizan 17.00

Košarkaši Partizana NIS u 5. kolu Evrolige gostuju u Moskvi. Sastaju se sa ekipom CSKA, a njihov 18. meč u istoriji zakazan je za petak 15. novembar sa početkom u 17 časova. Odnos pobeda i poraza je 13:4 u korist moskovskog tima.

FOTO i TEKST: http://www.kkpartizan.rs/

Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Sigurno da je CSKA favorit, ali ćemo se mi uz maksimalnu angažovanost i borbenost potruditi da napravimo veliko iznenađenje”, rekao je centar Partizana NIS Nikola Milutinov.

Duško Vujošević je prvo istakao dva zdravstvena problema koja opterećuju njegov tim u ovom trenutku:

Imamo problema sa povredama. Kinzi ima spazam mišića u lumbalnom delu, videli ste u Širokom Brijegu da je u drugoj četvrtini u jednom momentu napravio pokret koji je izazvao bol i nije mogao da nastavi utakmicu. Juče smo dan proveli u putu, on je bio na terapijama pre podne, nije trenirao. Otišao je da ga još jednom pregleda doktor Zdenko Milinković koji je sada najviše angažovan oko teniske reprezentacije. Njegovo učešće je pod znakom pitanja. Ni Dejana Muslija, koji ima rupturu mišića u listu i on sigurno neće biti na toj utakmici, rekao je trener crno-belih.

Šef struke šampiona Srbije potom je kratko analizirao narednog protivnika kluba iz Humske:

Naravno, CSKA je apsolutni favorit. Zadržali su tim iz prošle godine i pojačali ga. Iz Himkija je stigao Fridzon, iskusan igrač na poziciji dvojke. Na dvojku je prebačen i Teodosić, kome u ovom trenutku verovatno najviše odgovara ta pozicija. Vidim da i oni imaju zdravstvenih problema sa Krstićem. Ali, tu su i novi igrači, Pargo koga poznajemo iz vremena kada je nosio dres Makabija, on predstavlja njihovu veliku snagu. Tu je i Hajns, atipičan je, nema ni dva metra, ali je stalno u sprintu, aktivnan u skoku. Na ove igrače koji su godinama tu kao grupa, ova trojica predstavljaju velika pojačanje i opravdavaju najveće ciljeve.
Odigrali su slabiju utakmicu u Istanbulu protiv Fenerbahčea, ali su već u Barseloni imali pravu reakciju, vodili celu utakmicu i tek je Navaro, serijom kao iz najboljih dana, uspeo da preokrene dešavanja na terenu, pa je Barselona pobedila. Idemo sa ovom ekipom. Nijednom timu loš zdravstveni bilten nije nešto što može da prija, a nama na ovako mali broj igrača svaka povreda multiplikuje probleme. Ali, šta je tu je, borićemo se i dati sve od sebe u uslovima u kojima se nalazimo, zaključio je strateg Partizana NIS.

Klub iz Humske izrazio je posebnu zahvalnost prijateljima iz firme”Putevi Užice” koji su obezbedili smeštaj ekipi Partizana NIS u Moskvi.

Komentari