Evroliga: (Grupa B) Armani čeka Žalgiris Real protiv Bamberga

Susret starih znalaca, Emporio Armani će po drugu godinu za redom igrati u grupi sa Žalgirisom. Obe ekipe biće oslabljene, Armani će biti lišen pomoći Kristjana Kangura i Andžela Điđlija, dok se u tim vraća David Mos. Sa druge strane Litvanci će biti bez Kšištofa Lavrinoviča. Obe ekipe su u prvom kolu zabeležile poraz pa će dati svoj maksimum kako bi iz ove utakmice izašli kao pobednici.

Utakmica sa Žalgirisom biće veoma važna za nas, ako su Anadolu Efes i Real Madrid dve najbolje ekipe u grupi slede ih četiri ekipe koje su potpuno izjednačene i od kojih svaka može da se plasira u top 16. I ako je ovo tek  druga utakmica očekujemo da se dobra igra protiv Varesea u Italijanskom prvenstvu preslika na naš meč protiv Žalgirisa. I ako se radi o veoma iskusnoj ekipi na nama je da, uz nadam se sjajnu podršku sa tribina, upišemo prvu pobedu u Evroligi. Rekao je iskusni trener Luka Bjanki.

Spremamo se za put u Milano, ovo će biti naš prvi meč na strani, ne dozvolite da vas rezultat iz prvog meča zavara, Armani je jedna veoma kvalitetna ekipa kojoj su nedostajali neki važni igrači pred put u Istambul. Sa druge strane, mi se borimo protiv vremena, nakon svakog treninga smo sve bolji i jači, imamo mlade igrače, kao i iskusne, pokušaćemo da na najbolji način iskombinujemo mladost i iskustvo. Rekao je pred meč strateg Žalgirisa, Ilias Ouros.

 

REAL MADRID – BAMBERG

Obe ekipe su u prvom kolu zabeležile pobedu, međutim Bamberg će imati mnogo teži zadatak da u ovom meču ostane neporažen. Nemci idu na megdan jednom od favorita za prvo mesto u grupi, Realu.

Igramo sa šampionom Nemačke, Nemačka liga je mnogo napredovala u poslednjim godinama, osvajanje lige znači da tim radi sve na najbolji način. Bamberg dobro igra u Evropi, prošle godine igrali su u top 16 fazi Evrolige. Imaju jasno definisan stil igre, koji se ne menja i pored čestih promena u igračkom kadru. Rekao je Laso Pablo.

Radujemo se što ćemo igrati protiv tima kakav je  Real iz Madrida, radi se o možda jednom od najboljih timova u Evropi, imaju kontinuitet još iz prošle sezone i igraju na veoma visokom nivou. Ovaj meč će biti pravi izazov za nas. rekao je Kris Fleming, strateg Bamberga.

Komentari