Evroliga: Najava utakmice Bamberg – Strazbur

Bamberg počinje svoju četvtru uzastopnu sezonu u  Evroligi kao jedan od  najdominantnijih timova Nemačke košarke. Strazbur je u Evroligi po prvi put od 2005-06, ova dva tima sastajali su se dva puta ,a uspešniji je bio Bamberg sa obe pobede.

Strateg Strazbura Vensan Kole je doveo Francusku do zlatne medalje na Eurobasketu 2013 i ima dvojicu reprezentativaca u svom timu : Aleksis Ažinca i Antoan Diot prejmejker, koji je pod znakom pitanja zbog povrede stopala. Strazbur je kombinacija mladosti i iskustva veterana Rikardo Grir je ključna ličnost zbog dobrog šuta i pregleda igre. Bamberg je zadržao svoj tim od prošle sezone, sa spoljnom linijom, Anton Gavel i Dzon Goldsberi, centarska linija Majk Zirbes i Sarod Ford , tu je još “snajperista” Kejsi Jakobsen zadržavajući svoje uloge u sistemu glavnog trenera Krisa Fleminga.

Meč će mnogo zavisiti od velikog pojačanja Bamberga, Zek Rajta, koji će voditi borbu protiv veterana Luisa Kembela. Bamberg  će biti bez krilnog centra Novice Veličkovića, ali u Damiru Markoti vide idealnu zamenu za njega. Igranjem na domaćem terenu,  Bamberg će pokušati da iskoristi svoje Evroligaško iskustvo , i potrebe Goldsberija da diktira visok ritam igre,dok će Strazbur tražiti svoju šansu u reketu od Ažinsaa i Tima Abromaitisa.

Komentari