Evroliga u kratkim crtama: 1. kolo

Prvo kolo TOP 16 faze Evrolige donelo nam je mnogo uzbuđenja, i već ukazalo na to kakva će se bitka voditi za prva 4 mesta u obe grupe. U 8 odigranih mečeva nije bilo iznenađenja, favoriti su sigurnim korakom krenuli da grabe ka TOP 8, dok su neki “manji” klubovi nagovestili da se neće predati bez borbe.

Igrač kola (MVP): Vasilis Spanulis

INDEKS: 39

Spanulis je u pobedi svoje ekipe nad Fenerbahčeom 95:82, u zaista spektakularnom meču zabeležio 28 poena, devet asistencija i pet skokova. Pogodio je 4 trica iz 8 pokušaja, petam od sedam je šutao za dva a pogodio je i 6 penala iz 7 pokušaja.

Utakmica kola: Olimpijakos-Fenerbahče (95:82)

U spektakularnoj utakmici gde su se sastala dva tima koja su svoje grupe u prvoj fazi završili na deobi prvog mesta bilo je zaista mnogo uzbuđenja, i ako možda rezultat ne govori tako. Olimpijakos je vodio tokom čitavog meča, da bi se u poslednjoj deonici gosti približili na tri poena zaostatka, ali je onda usledila rafalna paljba Olimpijakosa koja je doprinela da na kraju Olimpijakos slavi ubedljivim rezultatom.

Strelac kola: Vasilis Spanulis

U fantastičnoj partiji koju je pružio protiv Fenera, Spanulis je zabeležio 28 poena i zaslužio titulu MVP-a.

 Skakači kola: Žofri Lovernj, Stefano Lazme

Igrač Partizana i bivši igrač crno-belih su najbolji skakači prvog kola TOP 16 faze. Žofri Lovernj i Stefano Lazme su zabeležili po 13 skokova.

Asistent kola: Dimitris Diamantidis

U pobedi Panatinaikosa nad Armanijem, Dijamantidis je zabeležio čak 11 asistencija.

 “Kradljivac” kola: Erl Kelovej

Uz 17 poena, Erl Kelovej je u porazu svoje ekipe dodao i 4 ukradene lopte.

Blokeri kola: Stefano Lazme, Ante Tomić

U pobedama svojih ekipa, Stefano Lazme i Ante Tomić su zabeležili po 3 blokade.

Potez kola: Terens Kinzi

Komentari