Favoriti idu dalje, Hrvatska još zelena!

Prve utakmice osminefinala odigrane su u Madridu i Barseloni, a samim tim poznati su i prvi parovi četvrtfinala.

SAD-Meksiko 86:63

Silovito su krenuli Amerikanci i jasno dali doznanja da susedi nemaju šta da traže na ovom meču. Kari i Harden zatrpavali su koš “sombrerosa”, a kakav takav otpor pružao je NBA interancionalac Ajon. Na kraju i prestojnih +23 za SAD. Kod pobednika Kari je ubacio 20 od toga šut za 3p 6/9, Tompson je ubacio 15, kapiten Harden 12 poena. Već pomenuti Ajon je bio jedina svetla tačka kod Meksika sa 25 ubačenih koševa i 8 skokova.

Hrvatska-Francuska 64:69

Krenuli su Hrvati onako kako su se dogovarali u svlačionici i dobili prvu četvrtinu sa 15:7, ali tu sve staje. U nastavku meča “trikolori” uzimaju utakmicu u svoje ruke i u trećoj četrvtini imaju najveću prenost +14, ali početkom poslednje deonice Hrvosi se vraćaju u život i u poslednji minut ulaze sa -2, što je bio njihov maksimum, na kraju 69:64 za evrpskog prvaka. Kod Francuza Batum je ubacio 14, Želabal 11 uz 6 skokova, kod poraženih standardno dobri Bogdanović sa 27 i Ante Tomić sa 17 poena uz 6 skokova.

Slovenija-Dominikanska Republika 71:61

Jedna teška i loša utakmica za sve gledaoce u dvorani u Barseloni, na kraju zaslužena pobeda favorizovane Slovenije koja nije puno pokazala protiv Dominikanaca. Krenuli su poraženi dobro, agresivno sa malim brojem poena na obe strane. Početkom druge četvrtine Slovenci uzimaju stvar u svoje ruke i odlaze na odmor sa +5. Treća i četrvta deonica ista priča, mučenje, puno izgubljenih lopti na obe strane, što je na kraju rezultiralo 71:61 za “zmajčeke”. Kod pobednika najefikasnji je bio Zoran Dragić sa 18, tj Goran sa 12 poena, kod poraženih Martinez je ubacio 12 uz 11 skokova , kao i Feldin sa 18 poena.

Španija-Senegal 86:53

Borili se, skakali, trčali, tražili put do koša ali -33 protiv Španije bio je  maksimum igrača Senegala. Španija rasterećeno uz rotaciju svih igrača dobila i ovaj meč i plasirala su četvrtfinale gde će se opet sastati sa Francuskom. Pol Gasol je bio najefikasniji sa 17 poena, dok su Rejes, Kalderon i Ibaka ubacili 11, kod poraženih Bađi je ubacio 12 uz 7 skokova koliko je ubacio i Faje.

Parovi četrvtfinala;

SAD-Slovenija   9 Septembar

Španija-Francuska   9 Septembar

Komentari