Fenerbahče ubedljiv, CSKA uz dosta muke pobedio Nant

Ukrajinci su u svom debiju poraženi od Fenerbahčea, našeg Željka Obradovića.
Mladi Kenan Sipahi bio je iznenađenje u startnoj petorci Fenera.

Prve poene na meču ujedno prve poene za Budiveljnik u Evroligi postigao je Samers, fantastičnim zakucavanjem, nakon ukradene lopte. Turci su prvi put poveli rezultatom 7:5, da bi Bogdanović, nakon toga, vezao sedam poena za Turke. Na kraju prve četvrtine izabranici Obradovića imali su prednost od 15:18 U drugoj četvrtini većim delom viđena je rezultatska klackalica, na obe strane demonstriran je kvalitetan šut van linije 6,75, kod gostiju su se smenjivali Bjelica i Mahmutoglu, kod domaćih Samers. Rezultat je bio 38:38.
Bogdanović je treću četvrtinu otvorio košem uz faul, rezultatska klackalica vodila je budiveljnik do najveće prednosti u meču 64:57, Bogdanović, Sipahi i Pledžić održavali su Fener u rezultatskom priključku, Ali se Budiveljnik ponovo odvojio, na kraju treće tim iz Ukrajine je imao prednost od 6 poena: 77:71. Serijom od 0:12 Fenerbahče ponovo dolazi do vođstva, nakon čega su igrači Turske ekipe zaigrali mnogo angažovanije i u napadu i u odbrani. O čemu najbolje govori rezultat poslednje četvrtine 7:31.

Najefikasniji igrači u domaćem sastavu bili su: Lavrinović sa 21 i Janis sa 14 poena, dok su u sastavu gostiju najbolji utisak ostavili: Bogdanović sa 21 i Prezlić sa 14 poena.
U ostalim mečevima A grupe rezultati su bili sledeći:
Barselona – Partizan 67:60 i Nant – CSKA  59:62 

Komentari