Fenomenali Jaka Blažić vodio Crvenu Zvezdu do ubedljive pobede

U 10. kolu Eurolige, Crvena Zvezda je ubedljivo savladala ekipu Galatasaraja, rezultatom 91-68. Bolji od ostalih bio je Jaka Blažić a pratili su ga Čarls Dzenkins i Boban Marjanović.

Jaka Blazic

Najavljivao je Ergin Ataman da će šansu na ovoj utakmici pružiti mlađim igračima ali je na teren izveo najjaču petorku, Guler, Karter, Micov, Erceg i Jang. Ipak, Zvezda je krenula silovito, Blažić i Mitrović su doveli srpski klub do 0-6. Marjanović je dominirao i sa lakoćom je postizao poene a domaćina je u igri održavao Guler koji je postigao prvih 6 poena svog tima. Do kraja četvrtine Galatasaraj je uspeo da uhvati priključak te se na odmor otišlo sa prednošću Zvezde, 16-21. U drugoj ćetvrtini dominirao je Čarls Dzenkins koji je ubacio tri trojke i tako ugasio sve nade turskog tima. Trojka Nikole Kalinića na isteku druge četvrtine donela je Zvezdi nedostižnih plus 17. Primakao se Galatasaraj na jednocifren zaostatak sredinom treće četvrtine ali to je bilo sve od turskog tima. Zvezda je dobrom igrom povećala prednost na plus 22 poena, a dominirao je Jaka Blažić. Ataman je ispostovao ono sto je rekao pa je uvodio sve raspoložive igrače, a svoje vedete odmarao je. Guler je igrao nešto više od 8 minuta , Erceg, Micov, Karter i Jang su na parketu proveli oko 25 minuta a najvise minuta na ovoj utakmici u dresu Galatasaraja proveo je, oporavljeni, Martinas Pocijus. Na kraju više nego ubedljiva pobeda Crvene Zvezde, 68-91.

Igrače Crvene Zvezde odlično je služio šut sa distance. Pogađali su trojke Blažić, Dzenkins, Kalinić i Dangubić. Već po navici Marjanović je dominirao pod košem, a minutaža je podeljena na ravne časti. Priliku su dobili svi sem mlađanog Đorđa Kaplanovića.

Bolji od ostalih u pobedničkom timu bili su, junak večerašnjeg meča Jaka Blažić 19p (5-8 za 2 poena 3-3 za 3 poena) 3sk, 3as, 1ul, Čarls Dzenkins sa 14p (4-6 za 3 poena), 3sk, 3as, 3ul, Boban Marjanović 14p, 9sk, 1as, 1b, Luka Mitrović 12p, 7sk, 2as, 1ul, Maik Cirbes 12p (5-5 za 2 poena 2-2 sa linije slobodnih bacanja i Nikola Kalinić 11p, 2sk, 1as, 2ul.

U timu turskog predstavinika istakli su se Martinas Pocijus 13p, 1sk, 2as, 1ul, Zoran Erceg 11p, 3sk, 1as, 3ul i Patrik Jang koji je zabeležio 10p, 5sk, 2b.

Komentari