Francuzi kao sudbina

Malo, malo pa Crvena zvezda zaigra sa Francuzima

Žreb je Crvenu zvezdu namerio na Žirondince iz Bordoa, jedan od najpopularnijih klubova iz zemlje galskih petlova samo je jedan u nizu timova iz ove zemlje koji će igrati protiv Zvezde.

Beograđani su prošle godine ubedljivo poraženi od Rena u dvomeču, razlika u klasi bila je prevelik zalogaj.

Navijači još uvek pamte i šok – nerešeni rezulatat u Strazburu u sezoni 2005-06, tada ih je od prvog zimovanja u Evropi posle više od decenije odvojio omaleni napadač Ganeiro.

Prve godine nakon bombardovanja, u sezoni 1999-2000. evropsko putešestvije je okončao Monpelje predvođen Patrisom Lokoom i Nikolasom Uedekom. Jednu godinu ranije tada ne toliko veliki Olimpik Lion bio je koban za crveno – bele, tada se istakao Švajcarski napadač Marko Grasi. Interesantno da je te godine i jedno kolo pre duela sa Lionom, rival takođe bio iz zemlje trikolora, Ognjenović, Drulić i kompanija uspeli su da iz takmičenja izbace Mec – za koji je igrao današnji predsednik Vladan Lukić.

Naravno, Francuzi su bili i svedoci najvećeg uspeha u istoriji tima iz Ljutice Bogdana, u finalu KEŠ 1991. Olimpik Marsej je izgubio posle penal – trilera u Bariju.

Komentari