FSS strožiji od UEFA

Konačno je stigla presuda Disciplinske i Kontrolne komisije UEFA. Iz Kontinentalne kuće fudbala stigla je kazna FSS-u zbog nereda i rasističkih pokliča publike na meču mlade reprezentacije u Kruševcu. Epilog – jedan meč bez prisustva publike za mladu reprezentaciju Srbije, kao i novčana kazna za savez u iznosu od 80.000 evra.

Britanska štampa (naročito žuta) vodila je pravu medijsku hajku i satanizaciju, međutim dokazni video materijal bio je “rečitiji” od svih novinskih napisa.

Individualne kazne su sledeće:

– Kondicioni trener Andreja Milutinović – kazna od dve godina zabrane obavljanja svih aktivnosti u fudbalu, s tim da mu je druga godina kazne izrečena uslovno na period od tri godine suspenzije u slučaju ponavljanja prekršaja i uz molbu FIFA da se izrečena zabrana proširi na ceo svet.

– Pomoćni trener Predrag Katić – kazna od dve godina zabrane obavljanja svih aktivnosti u fudbalu, s tim da mu je poslednjih šest meseci kazne izrečeno uslovno na period od tri godine suspenzije u slučaju ponavljanja prekršaja i uz molbu FIFA da se izrečena zabrana proširi na ceo svet.

– Igrač Aleksandar Pantić  obustavljen je disciplinski postupak.

– Igrač Ognjen Mudrinski  suspenzija na tri utakmice pod okriljem UEFA za bilo koju nacionalnu selekciju.

– Igrač  Goran Čaušić – suspenzija na četiri utakmice pod okriljem UEFA za bilo koju nacionalnu selekciju.

– Igrač Nikola Ninković  suspenzija na dve utakmice pod okriljem UEFA za bilo koju nacionalnu selekciju.

– Igrač Filip Malbašić – suspenzija na tri utakmice pod okriljem UEFA za bilo koju nacionalnu selekciju.

Nema sumnje da je Fudbalski Savez Srbije želeo da odobrovolji UEFA samoinicijativnim kažnjavanjem igrača Nikole Ninkovića i Ognjena Mudrinskog na po godinu dana neigranja za svoj nacionalni tim. Takođe, treneri iz srpskog tima: Andreja Milutinović i Srđan Maksimović su iz svog Saveza dobili dvogodišnju zabranu rada. Možda je i to imalo uticaja na “milost” UEFA, budući da je iz Niona za pomenuti dvojac stigla kazna od dve, odnosno tri utakmice neigranja u nacionalnom dresu, Milutinović je dobio istovetnu kaznu od FSS i UEFA, dok je Srđan Maksimović “zaboravljen”.

Što se “Albiona” tiče, zbog učešća u incidentu suspendovani su Stiven Kolker i Tom Ins, Kolker će propustiti dva meča, a sin nekadašnjeg veziste Engleske Pola Insačpropustiće jedan meč. Zanimljivost je odluka vezana za momka koji je sve “zakuvao”, levi bek Sanderlenda, Deni Rouz nije kažnjen.

(foto:mondo.rs)

Komentari