Fudbalski kamp – prilika za afirmaciju

Kada se na jednom mestu susretnu brojni menadžeri, skauti, posredničke agencije, treneri i predstavnici klubova, očigledno je da im je primarni cilj potraga za talentima.

Upravo tako će početkom aprila izgledati tribine fudbalskog kampa „Jonas“ na stadionu fudbalskog kluba „BASK“. Idealna prilika da mnogobrojni igrači iz nižih rangova u Srbiji i regionu pokažu svoje mogućnosti i izbore se za svoju fudbalsku budućnost. Fudbal je timski sport, tako da ponekad okolnosti u kojima se igra mogu učiniti da posmatrač ne primeti prisustvo ili odsustvo određene karakteristike kod nekog igrača. Upravo fudbalski kampovi su idealno mesto da se svaki detalj primeti.

Svako ima svoje ciljeve, igrači da pokažu svoje vrline i izađu iz anonimnosti, a klubovi i agenti prepoznaju odličnu poslovnu priliku u „otkrivanju“ igrača za koje do tada nije niko ili je malo čuo načine „transfer godine“.

Na „BASK Areni“ će se susresti oko 50 igrača, uglavnom iz Srbije, ali i zemalja u okruženju, kao i Francuske, Koreje i Japana. Dok će na njih tokom pet dana budno motriti „lovci“ na talente iz balkanskih zemalja, ali i Švedske, Italije…

Organizator kampa, vlasnik agencije „Jonas“, Ričard Spaljoski kaže:

– Prošle godine smo na „Adi Ciganliji“ organizovali sličan događaj, samo mnogo masovniji, jer su najmlađi učesnici imali 8 godina, a najstariji polaznici 23. Izuzetno smo zadovoljni ostvarenim, budući da je nekoliko igrača iz nižih domaćih liga pronašlo inostrani angažman u Švedskoj. To su momci koje ovde niko ne bi primetio da se nisu pojavili na našem kampu.

Ovaj projekat je još ambiciozniji, stekli smo ime i poverenje, bolja poznanstava i dolazi nam više ljudi iz inostranstva. Među trenerima i demonstratorima biće i ekskluzivnih gostiju i eminentnih imena u svom poslu, tako da će igrači, osim prikazivanja svog umeće imati priliku da nauče ponešto što će im biti korisno u karijerama. Ovu akciju u aprilu želimo da podignemo na viši nivo od prethodnog, a sve je to uvertira za naš sledeći kamp koji će biti održan u junu mesecu, taman pre početka prelaznog roka.

Ovako izgleda program “Jonas” kampa:

Ponedeljak, 01. April 

-11:00h Trening

-17:00h TreningUtorak, 02. April
-17:00h Fudbalska utakmica između:
Polaznici JONAS kampa i A tima OFK Beograd
-18:30h Fudbalska utakmica između:
Polaznici JONAS kampa (Srbija) i polaznici JONAS kampa (inostrani igrači)

Sreda, 03. April
-13:00h Trening oporavka

Četvrtak, 04. April
-17:00h Fudbalska utakmica između:
Polaznici JONAS kampa A tim i polaznici JONAS kampa B tim
-18:30h Fudbalska utakmica između:
Polaznici JONAS kampa (17 do 20 god.) i polaznici JONAS kampa (20 do 23 god)

Petak, 05. April
-11:00h Trening
-17:00h Trening

Subota, 06. April
-10:00h Zatvaranje JONAS kampa konferencijom za štampu

Više o samom događaju možete da pronađete na ovom linku.

Komentari