Vredi li odustati korak od sna?

Ovo fudbalsko leto za Srbiju bilo bi daleko turobnije da nije bilo dva faktora.

Na reprezentativnom planu igrači ispod 19 godina starosti su u svojoj konkurenciji postali prvaci kontinenta – nešto što nacionalni tim nije upamtio – četa Ljubinka Drulovića samo treba da nastavi ono što je započela. Uz podršku saveza ali i planski rad, heroji iz Litvanije da postanu perjanice nacionalnog tima.

Talenat je dokazan, potrebna je nadgradnja. Srbija prvaci Evrope do 19 godina

Klupski uspesi su nešto od čega smo se baš odvikli, a Vojvodina je nagovestila da je ove godine spremna za velika dela – parče kolača daleko veće i ukusnije od onoga na šta su navikli svoje simpatizere i domaću fudbalsku javnost.

Pobede u dvomeču sa malteškim Hibernijansom bile su stvar rutine, dva trijumfa protiv Honveda podigli su samopouzdanje i doneli važne bodove klubu ali i Superligi za buduće računanje UEFA koeficijenata. Duel sa Bursom sa pravom je okarakterisan kao pravi test za ovu generaciju novosadskih fudbalera. Nakon 2:2 na „Karađorđu“, zrelost kakvu retko viđamo kod domaćih ekipa (samo pogledajte primere ostalih srpskih učesnika u Evropi) uz individualni kvalitet igrača donelo je nešto u šta je retko ko verovao – prolazak dalje sa uverljivih 3:0 u Turskoj. Trenutni bljesak naveden u ova dva primera pobuđuje nadu, ali i upozorava da se tu ne sme stati. Talentovane srpske generacije 94. i 95, a naročito učesnici EP do 19 godina, kao i superligaš iz Novog Sada su takoreći samonikle biljke, ako se ubuduće ne budu tretirale kako treba, mogu vrlo lako da propadnu, a rezultatski uspesi padnu u zaborav, ili da ih zasene neuspesi. Zbog čega ovo pišemo? Nakon što je Vojvodina pred poslednje kolo kvalifikacija dobila moldavski Šerif, prilično ozbiljnu organizaciju u istočnoevropskim okvirima, javnost je ponesena uspehom protiv Burse već prikačila ono čuveno „lako ćemo“ a protivnik je već prežaljen.   Jedan od najboljih napadača JSL prešao u Beveren – Oumaru sa novim poslodavcima

U međuvremenu, nakon još jedne briljantne partije Abubakar Oumaru je otišao za „kusur“ u belgijski Beveren, osim njega spominju se i mogući odlasci Trajkovića i Vulićevića uz devizu „zaslužili su jer su zadužili klub“ – naravno da jesu, niko to ne spori, ali zar ne bi bilo bolje da odu u decembru, nakon odigranih šest mečeva u grupnoj fazi famozne i vrlo često nedostižne Evropa lige.

Komentari