Gašić: Igrati brzo i brzopleto su dve različite stvari, igrači to moraju da shvate

-Svi koji su gledali utakmicu, na televiziji i u areni, imali su prilike da se uvere u kvalitet Reala, da vide na koji način su oni upisali 26 pobeda. Počeo je konferenciju privremeni trener Partizana Velimir Gašić.

Naš tim je bio u igri, držali smo priključak, imali smo par dobrih stvari, pre svega u drugoj i trećoj četvrtini, kada smo bili u situaciji da posle dobre odbrane uhvatimo priključak za Realom, to se nije desilo, taj kvalitet i iskustvo koje poseduju igrači Reala, koji kažnjavaju i najmanju grešku, teraju vas da celu utakmicu nešto jurite, što je nemoguće, oni su pogađali sa distance veće od sedam metara. Mi smo dobro znali da oni u petorci imaju po trojicu igrača koji mogu da ubace za tri poena, kada se tu dodaju igrači poput Rejesa, Mirotića i Borusisa, kojima to nije jača strana, dolazi do problema. Mojim igračima nemam šta da zamerim, ostavili su srce na parketu, ljudi koji su došli mogu biti zadovoljni time što su ostavili srce na parketu. Mi ćemo tražiti novu priliku u narednim utakmicama, Nastavio je on.

Odnos skokova je bio u egalu, ali je sigurno bilo situacija kada su ničije lopte uvek pale u rukama igrača Reala, koje su uvek završavale poenima.  Real je imao kritičan period u svojoj igri, ali ni mi tada nismo dali koš, takve stvari su ogromna škola za mlade igrače, koji moraju da shvate da je igrati brzo i brzopleto nije isto. Rekao je Gašić za kraj.

Komentari