Gde je taj “evropski Partizan”

Svi se sećamo obećanja predsednika Partizana “Partizanu nije dovoljno da bude šampion Srbije, želimo da uradimo nešto značajno u Evropi” “Želimo Tejga i Klea u Tandemu, Partizanu nije dovoljna JSL” i onih malo svežijih, “Marković i Mitrović su igrači Partizana, to se neće promeniti, jer želimo da stvorimo ozbiljan tim Partizana

Zanimljiv je podatak, Partizan ni u jednom meču nije izveo isti sastav, na početku sezone, prvi se od Partizana oprostio Lazar Marković, koji je za nepoznatu sumu, napustio Partizan i pojačao Benfiku, kao zamena, pozajmljeni su igrači Petar Grbić i Filip Malbašić, kao i Milan Obradović pored ovih igrača,  i na poziciji zadnjeg veznog, transfer bomba, mesto Lole Smiljanića, Partizan dovodi nekadašnjeg igrača Mančester Junajteda, Erika Đemba Đembu.
Došao je red da se preskoči treća stepenica na putu ka evropskom snu, Ekipa Ludogorec, protiv koje je Partizan kao gost poražen rezultatom , 1-2.
Revanš meč, nije doneo nikakva poboljšanja oslabljenom Partizanu, koji je u tom meču takođe poražen 0-1.
San o Ligi šampiona ostaje nedosanjan, Partizan se nakon tog poraza od prosečne ekipe iz Bugarske, morao zadovoljiti Ligom Evrope. Usledila je pauza od dve nedelje u kvalifikacijama za  evropska takmičenja, u toj pauzi, Partizan je ostao bez još jednog igrača, tim napušta i Aleksandar Mitrović, Igrač koji ni pošteno nije zaprljao dres Partizana, već odlazi put inostranstva, taj put ga vodi u Anderleht, koji je odlučio da Mitrovića ostavi u Partizanu do kraja kvalifikacionog ciklusa,  baš taj transfer, podigao je veliku buru među članovima uprave, kao i navijačima, koji su vidno bili nezadovoljni prodajom još jednom igrača koji nije ni dočekao dvadeseti rođendan u dresu Partizana.

Kao i mnogo puta ranije, uprava, kao i navijači, bili su prezadovoljni protivnikom, koji im je žreb obezbedio, švajcarska ekipa Tun, trebala je da bude lak plen za u hodu skrpljenu ekipu Partizana.
U prvom meču, nakon devet utakmica, Partizan je zabeležio trijumf u Evropskom takmičenju, ali, došao je revanš, poslednji meč mladog Mitrovića
Meč u kome Partizan nije ličio na ekipu evropskog  renomea, već na ekipu amatera, koji su se slučajno sakupili na istom mestu i obukli iste dresove, ponovio se Šamrok, Partizan nije postojao na terenu, Tun je u prvom poluvremenu poveo sa 1-0, više nego zadovoljavajući rezultat za Partizan, kada se sabere prikazano, prečka i par stopostotnih šansi za Tun.
Drugo poluvreme, ista  priča. Sve je pokazao Partizan, samo ne želju da igra sa najboljim ekipama u Evropi, Tun je pobedio sa 3-0. Još jedan kamen spoticanja za najbolji tim u našoj državi.

Osvrnimo se na kratko i na transfere, Partizan je prodao igrače za navodnih 17.000.000 eura,
Svi fudbaleri koje je doveo, ili su na pozajmici ili su dovedeni kao slobodni igrači, jedino je Beko Fofana plaćen i to 200.000 eura.

To je  veoma loš recept za evropsku budućnost jednog kluba…

Komentari