Gde večiti prođu tu neredi ostaju – šteta na Čairu još nije sanirana

“Sejemo haos gde god da se pojavimo”, to je nepisano pravilo koje prati večite već dugi niz godinama. Objektiv gostovanja više nije podrška timovima već napraviti što veći haos. Jedna od njihovih žrtava bio je stadion Čair,  kao i istoimena dvorana. Gde su iza sebe ostavili veliku materijalnu štetu u više navrata.

Foto: Južne vesti

Delimično zahvaljujući navijačima oba tabora, tokom finala kupa Radivoja Koraća gde su navijači večitih polomili oko dvestotina stolica u Čairu, delimično zbog tuče navijača Partizana, koji su u međusobnom ratu između dve frakcije tokom meča Lige Šampiona PartizanFlensburg, oštetili još stotinak, načinjena je velika šteta u renoviranoj niškoj hali.
Ta šteta i dan danas nije nadoknađena, a grad je morao da snosi dodatan trošak jer stolice nisu bile osigurane.

Foto: Žurnal

17. avgusta 2013 godine na renoviranom stadionu Čair gostovala je ekipa Partizana (0:0), jak protivnik renomea kakav imaju crno-beli bio je dovoljan da tribine na stadionu Čair budu popunjene, gostujući navijači bili su smešteni na severnoj tribini, Zabranjeni su bili smešteni u kavezu na zapadu. Krajnje korektno navijanje nestalo je onog momenta kada su dvojica navijača beogradskog kluba sišla na atletsku stazu, nakon reagovanja pripadnika žandarmerije, pristalice Alkatraza počeli su sa lomljavom stolica.

Slomljeno je preko 300. stolica na tek renoviranom stadionu. Stolice još uvek nisu zamenjene, a iz tabora crno-belih ponudili su se da plate polovinu štete, kao da njihovi navijači snose samo polovinu odgovornosti.

Foto: Telegraf

26. oktobra u desetom kolu, Radnički je dočekao Zvezdu. (1:1) Ponovo pred punim stadionom.  Navijanje u većem delu meča bilo je krajnje korektno, sve do pred kraj, kada je nakon poništenog gola Gogića usledilo lomljenje stolica i sukob sa redarima na meču. U ovoj utakmici polomljeno je 132 stolice a štetu mora da plati Radnički jer je bio domaćin u toj utakmici.

Osobe koje su predvodile ove izgredničke nerede, putuju Srbijom pod izgovorom “ljubavi prema voljenom klubu” i gde god da se pojave šire ovakve nerede, pritom ugrožavajući sigurnost svih na stadionu, pa se posle pitamo zbog čega su nam stadionu prazni.

Komentari