Gospodine Vučiću, Vi ste premijer Srbije a ne Crvene zvezde

Manuel Vals danas boravi u poseti Srbiji, kao zaljubljenik u sport, nezaobilazna tema sa premijerom Srbije bio je i sport, pa čak i razmena dresova dvojice premijera. Premijer Srbije od Valsa je dobio dres nacionalnog tima Francuske, a ovaj je njemu zauzvrat poklonio dres Crvene zvezde (?!)

Foto: Tanjug, Dragan Stanković/Mondo

Plemenit gest premijera Francuske, u vidu promocije fudbalskog saveza i zemlje Francuske, sa druge strane “revanširao” se premijer Aleksandar Vučić, poklanjanjem dresa Crvene zvezde, tako bar navode beogradski mediji Kurir i Informer.

Ostaje nejasno, zbog čega premijer zemlje Srbije pokušava da promoviše samo jedan klub? Iako je Crvena zvezda jedini fudbalski klub sa ovih prostora koji je bio šampion sveta i Evrope, ne daje za pravo čoveku koji je prvi među jednakima, koji je premijer svih građana da izdvaja svog miljenika, koga će promovisati u svetu.  U Srbiji postoji ukupno 1845 fudbalskih klubova, od kojih je velika većina na margini srpskog sporta, ali je sigurno da svaki od njih ima svoju bazu fanova, takva je situacija i sa šesnaestorkom u superligi, zbog toga je nejasno, zašto mesto da zastupa prava svih, Aleksandar Vučić izdvaja Crvenu zvezdu. Da li je u razgovoru dvojice premijera tema bila i moguća privatizacija srpskih klubova, ostaje nejasno, ali će premijer Manuel Vals u svakom slučaju ovu posetu pamtiti i po jednom klubu, Crvenoj zvezdi. A mi vas dragi premijeru podsećamo, vi ste premijer svih građana, ne republike Crvena zvezda.

Komentari