Gospodo, brine li neko o propisima?

Svi već odavno znamo kakvo je stanje u našem fudbalu, naročito klupskom. Klubovi jedva preživljavaju sklapajući kraj sa krajem svakog meseca. Međutim, u poslednje vreme na površinu je ponovo izbio stari problem – nelicencirani treneri.

Sećamo se svi vremena kada su Čedomir Đoinčević, Blagoje Paunović i mnogi drugi, sedeli na klupama superligaških timova samo kao figure, jer njihovi pravi treneri nisu imali neophodnu “PROFI licencu”. U međuvremenu, pravila su pooštrena, pa sada i klubovi Prve lige moraju imati trenera sa pomenutom licencom. Ukoliko trener bude smenjen, klub ima pravo da dva kola prvenstva odigra sa trenerom koji nema “PROFI” već “A licencu”.

U našim ligama, to nije slučaj. Neke ekipe već nekoliko nedelja igraju bez zvaničnog šefa stručnog štaba. Idemo redom: Timok iz Zaječara posle smene Nebojše Vučićevića, s kojim su u sporu, zbog neisplaćenih zarada, već nekoliko kola sa klupe predvodi Dragutin Ivković, inače pomočni trener.

Jedinstvo Putevi, posle odlaska Predraga Ristanovića, sa klupe predvodi Nenad Markićević, koji nema PROFI licencu.

Smederevo, posle odlaska Mileta Tomića, sa klupe predvodi Nemanja Smiljanić, inače sin Branka Smiljanića, poznatog stručnjaka.

Znamo svi da para nema, i da je stanje teško. Gospodo iz FSS-a, ako pomažete Zvezdi i Partizanu oko raznih licenci, pomozite i ovim timovima. A pomenuti klubovi, nađite trenera, pa makar sedeo i kao figura.

 

 

Komentari