Gostovanje Zvezde – veliki događaj u Ivanjici

Danas, veliki spektakl za sve pristalice fudbala, posebno za ljubitelje loptanja na jugozapadu Srbije. Mala Ivanjica će dočekati najveci klub na Balkanu. Od trenutka kada je saopšteno kada će biti odigrana odložena utakmica prvog kola Jelen Super lige, Ivanjica i njeni meštani sa nestrpljenjem iščekuju treći dan oktobra.

Na svakom mestu našeg malog grada danima unazad se govori o dolasku velikog tima. Od davnina za Ivanjicu kažu: “Dodjete kao gosti, odete kao prijatelji”. Nošeni tom konstatacijom ceo grad se trudi da pruži što bolju, lepšu dobrodošlicu Crvenoj zvezdi. A na dan utakmice, mnogi koji rade drugu smenu uzimaju slobodan dan, đaci beže iz škole… sve sa ciljem da se ne propusti najveći sportski dogadjaj u gradu. Kada sudija da znak za početak meča na Stadionu kraj Moravice, život u Ivanjici bukvalno prestaje u narednih 2 časa. Uvek je tu fanaticna domaća publika, koja izuzetno poznaje pravila fudbalske igre uz naravno neizbežne Delije sa druge strane, što stvara pravi fudbalski ambijent. Manji teren od ostalih, borbenost do iznemoglosti domaćih fudbalera pružaju mogućnost da bolji tim, koji je de fakto Zvezde ne mora uvek da pobedi.

Godinama unazad Javor je “otkidao dosta bodova” crveno – belima, pokušaće isto i sada, iako gost u nikad jačem sastavu nije dolazio u Ivanjicu. Imena poput Milijaša, Lazovića, Milivojevića već nagoveštavaju fudbalski spektakl u Ivanjici.

Sto se same varošice pod Golijom tiče, utakmica je već počela onog dana kada je određen termin odigravanja, 3. oktobra svi putevi vode u Ivanjicu.
Dobro došli u grad fudbala, dobrih ljudi i ljubaznih domaćina!

(Autor teksta je naš čitalac iz Ivanjice, i Vi možete pisati o svojim omiljenim klubovima)

Komentari