Govedarica napustio Inđiju

Nakon dvogodišnje saradnje rastali su se inđijski prvoligaš i Zoran Govedarica. Slab bodovni bilans i položaj na tabeli bili su uzrok prekida saradnje nakon osam kola jesenjeg dela prvenstva Prve lige Srbije.

Epilog kakav se mogao i očekivati usledio je nakon analize i zauzimanja stavova o daljim pravcima delovanja. Upravni odbor Fudbalskog Kluba Inđija je na sinoćnjem sastanku doneo odluku o prekidu dalje saradnje sa trenerom koji je za nešto više od dve godine ostavio dubok trag u analima inđijskog fudbala. Nakon detaljnog sagledavanja uzroka i mogućih posledica aktuelne krize rezultata trener i klupsko rukovodstvo došli su do zajedničkog zaključka da je u ovom trenutku, u cilju pospešivanja boljeg rezultatskog bilansa, prekid saradnje najbolje rešenje.

Klupsko rukovodstvo je, nakon razmatranja svih okolnosti koje su dovele do ovakvog rezultatskog bilansa, imajući u vidu dalje perspektive mogućeg razvoja događaja na takmičarskom planu, u dogovoru sa dosadašnjim šefom stručnog štaba, donelo odluku o raskidu saradnje. I pored svih aktivnosti preduzetih tokom poslednja tri meseca, uključujući angažovanja pojačanja u prelaznom roku, nisu ostvareni planirani rezultati. Odluka je doneta sa ciljem da se učini pokušaj, da se preokrene bilans i izađe iz serije negativnih rezultata. Ovo je redosled poteza kojima se u fudbalskom sportu pribegava u ovakvim situacijama. Bez osporavanja stručnosti i uloženog napora dosadašnjeg prvog trenera prevladalo je uverenje da se na ovaj način pokuša pronaći izlaz iz trenutne krize. Sa Govedaricom smo se razišli na korektan način uz najlepše želje za uspeh u daljem radu” – istakao je Predrag Kodžo, direktor Inđije.

Zoran Govedarica preuzeo je ekipu Inđije u zimskoj pauzi 2010. godine. Za dve godine rada ostavio je iza sebe značajan trag u inđijskom fudbalu. Uz zapažene takmičarske rezultate pod njegovim stručnim nadzorom stasala je generacija talentovanih mladih igrača. Šestorica su, zahvaljujući zapaženim igrama u zeleno belom dresu Inđije, ubeležili nastup u reprezentativnim selekcijama. U prilog uspešnosti ide i podatak da je tokom letnjeg prelaznog roka čak osam igrača pronašlo angažman u inostranstvu ili u klubovima Jelen Super lige. Pre Inđije vodio je ekipe Novog Sada, Proletera i beočinskog Cementa. Nedavno je stekao zvanje trenera sa “PRO” licencom.

Karijera fudbalskog trenera podrazumeva i ovakve trenutke. Više činilaca uzrokovalo je ovakav razvoj događaja. Došli smo do zajedničkog zaključka da je ovakav potez najbolje rešenje u datom trenutku. Inđija će mi ostati u veoma prijatnom sećanju. Imali smo do sada veoma korektnu saradnju. Ostvario sam na stručnom planu dosta toga kako u takmičarskom smislu tako i na planu stvaranja igračkog kadra. Splet nesretnih okolnosti doveo je do razmimoilaženja. Rastali smo se ali u korektnom tonu. Poželeo bih na rastanku mnogo uspeha svom sada već bivšem timu” –  kratak je bio Zoran Govedarica.

Još nije doneta odluka o tome ko će naslediti Govedaricu, a kako smo nezvanično saznali najbliži upražnjenom mestu na klupi je Predrag Pejović, iskusni fudbalski stručnjak iz Pančeva. Pejović je već predvodio Inđijce sa kojima je u sezoni 2007/08, kroz naporno “baraž” takmičenje, izborio plasman u Prvu Ligu Srbije.

Komentari