Greška u koracima

Živimo u zemlji koja je legitimni naslednik košarkaške sile koja je bila pet puta svetski, osam puta evropski i jednom olimpijski šampion. Dakle, košarka je jedan od najvažnijih sportova u Srbiji. Poslednjih godina, međutim, u košarci u Srbiji dešavaju se neke, najblaže rečeno, loše stvari.

Domaće prvenstvo nam je potpuno obesmišljeno zbog Jadranske lige, reprezentacija nam stagnira, a na poslednje svetsko prvenstvo smo se plasirali na mišiće, pobedom u meču za sedmo mesto na EP u Sloveniji protiv Italije.

U međuvremenu, svega smo se nagledali na košarkaškim terenima, a najmanje košarke. Bilo je drmanja koševa, gađanja protivničkih trenera pljuvačkom, štipanja sudija, čak i gađanja trenera jedne od ekipa košarkaškom loptom.

Ipak, ovo poslednje što se desilo je najgore od svega. Suočeni smo sa izbacivanjem sa prvenstva sveta! Nekome je palo napamet da se prvi deo prvenstva igra po pravilima FIBE a Superliga po pravilima ULEBA. Ovo nije zabeleženo, ne samo u istoriji košarke, već sporta uopšteno. U sred prvenstva, mi već drugi put menjamo pravila. Neko bi zbog ovih sramnih promena trebalo da odgovara, i da podnese ostavku. Što pre, to bolje…

P.S. Nadajmo se, da nas ipak neće izbaciti, ipak smo mi velesila u košarci…..

Komentari