Grobarski ugao – otkud dugovi uz pozitivno poslovanje?

Na adresu fudbalskog kluba Partizan pre par dana stiglo je upozorenje o trogodišnjoj suspenziji tog kluba iz takmičenja pod pokroviteljstvom UEFA zbog neizmirenih dugova. Osim upozorenja, u istoj koverti nasla se i kazna od 100.000 eura.

Istog tog dana predsednik kluba, Dragan Đurić izašao je pred medije i izjavio da “razloga za brigu nema, klub ce izmiriti sve obaveze i platiti kaznu u što kraćem roku”. To je i urađeno tačno jedan dan kasnije.

Pitanje koje se postavlja, da li je uopšte moralo da dođe do ove situacije, da li je UEFA morala da svrsta Fudbalski klub Partizan na tapet velikih dužnika?

Upravni odbor od predsednika, pa sve do članova je ubeđivao narod da je Partizan jedan od najbogatijih klubova u ovom delu Evrope, veliki sponzori, velike novčane nagrade od učešća u Evropskim takmičenjima u proteklim sezonama, da ne pominjem prodaju igrača, od koje je Partizan u proteklih par godina zaradio skoro 80 MILIONA EURA!!!!

Kako je onda uopšte došlo do toga da Partizan, klub koji posluje u plusu ima približno 90 dana blokiran račun? Kako je moguće da uspešan klub koji je zaradio oko 80 miliona eura u proteklih 5 godina bude kažnjen sa 100.000 eura zbog toga što nije platio porez od 2 miliona eura ?

Zbog čega se to toleriše i zbog čega se ne ispita poslovanje FK Partizan u poslednjih tri godina, u tih tri godina, neki od najtalentovanijih mladih igrača prodato je inostranim klubovima, klub je igrao razna Evropska takmičenja i zbog koga su računi  u blokadi? I po meni najvažnije je pitanje, ako su računi u blokadi, kako je klub uspeo da izmiri svoja dugovanja, ko je sada iz uprave pozajmio Partizanu novac?

Komentari