Grujić nagrađen za posao u Kragujevcu

U prethodnom kolu, svi prisutni na Stadionu “Čika Dača”,kao i oni koji su utakmicu pratili preko TV kamera mogli su videti meč u kojem je Crvena zvezda odnela bodove zahvaljujući glavnom arbitru Danilu Grujiću.

Na samom početku meča kome su prethodile tuče domaćih i gostujućih navijača nije bilo prevelikih uzbuđenja. Prvo poluvreme je proteklo u dominaciji domaćih fudbalera uz par prilika koje nisu realizovane, a onda, u 43. minutu sudija Grujić dosuđuje nepostojeci prekršaj Otaševica nad Mudrinskim iz kog Milijaš postiže pogodak.Nakon dva minuta Danilo Grujić daje Nedoviću direktan crveni karton zbog navodnog udaranja Filipa Kasalice.Pre te situacije, Mladenović je udario Spalevića koji je ostao na zemlji, ali gostujućem igraču nije pokazan ni žuti karton. Ako se prisetimo ponašanja Filipa Kasalice na prethodnim mečevima, kada je udarao Pavlovića u Kragujevcu prošlog proleća, kada je pljunuo Ahmeda Mujdragica u Novom Pazaru,kada je simulirao prekršaj u dresu Crne Gore nakon cega je protivnicki igrač dobio crveni karton, mogli bi zaključiti da on verovatno nije pao zbog “jakog” udarca Stefana Nedovića.

Iako su imali igrača manje i gubili rezltatom 0:1 domaći igraci su nastavili u istom ritmu kao i u prvom poluvremenu, što je glavnog arbitra “nateralo” da u 75. minutu pokaže direktan crveni karton još jednom igraču domacih, Miljanu Mutavdžicu zbog, kako je on nakon utakmice izjavio pri kucanju protokola “udarca pesnicom u predelu glave” ,a na sledecoj slici možemo i videti šta je stvarno bilo:

Oba isključenja, kao i slobodan udarac iz prvog poluvremena su u emisiji “Crna tačka” na SOS Kanalu okarakterisana kao neispravne sudijske odluke, a o kriterijumu dodele kartona dovoljno govori i statistika prekršaja na kraju meča po kojoj Radnički ima 9, dok Crvena zvezda ima 23 prekršaja.

Treba pomenuti i žestok start Milijaša nad Pavlovićem nakon kog je igrac domacih morao da napusti teren,a igrač gostiju nije dobio ni žuti karton:

Ovo je, nažalost, još jedna utakmica u nizu nakon koje možemo zaključiti da u ovoj državi pravila nisu ista za sve klubove, a posle se pitamo zašto nam je fudbal tu gde jeste. Ovakve situacije će se kao i uvek zataškati, a pojedini klubovi će nastaviti da na ovakav način otimaju bodove klubovima koji do njih pokušaju da dodu na pošten način. Nakon ove utakmice, sudija Grujić je poslat na “Nou Kamp”, kao jedan od članova sudijskog tima iz Srbije, na meču Lige Šampiona. Taj postupak verovatno predstavlja nagradu za odrađen posao u Kragujevcu.

Komentari