Grupa C: Mitrović i Milivojević na Ibru, srpska Benfika sa Pirejcima za drugo mesto

U takozvanoj “srpskoj” grupi, kako stvari stoje vodiće se žestoka borba za poziciju dva, odnosno poziciju tri koja vodi u LE. PSŽ je već može se reći pokazao, u dosadašnjem delu takmičenja, da je najkvalitetniji tim u grupi i oni su gotovo sigurno osigurali prolaz dalje, dok za drugu u treću poziciju konkurišu tri preostale ekipe.

U Lisabonu se večeras sastaju srpska Benfika i Olimpijakos. Oba tima imaju po jednu pobedu i poraz od PSŽ-a, tako da će od ishoda večerašnjeg meča i onog koji se igra u 4. kolu u Atini između istih protivnika, u mnogome zavisiti konačan poredak u ovoj grupi. Benfika ima mlad, taltentovan tim, koji je pokazao dosta oscilacija ove sezone, dok sa druge strane Olimpijakos je kombinacija iskusnijih igrača koji sigurno guraju u prvenstvu. Uspesi Benfike iz prošle sezone, nameću domaćima obavezu i imperativ pobede u večerašnjem meču, ali šampion Grčke, poznat po velikoj borbenosti, neće biti nimalo lak zalogaj.

U drugom meču grupe C, u Briselu sastaju se Anderleht i PSŽ. Gosti sa dva trijumfa iz prethodna dva kola, ulaze kao apsolutni favoriti u ovaj meč, i sve sem pobede za njih bi predstavljalo senzaciju. Anderleht je pokazao da ima mlad i talentovan tim u dosadašnjem delu takmičenja, ali i da im nedostaje iskustva za nešto više. Želja i motivacija domaćih u ovom meču neće se dovoditi u pitanje, ali skromnije mogućnosti i nedostatak individualnog kvaliteta u odnosu na protivnika im daju jako male šanse da večeras naprave povoljan rezultat.

20.45h Benfika – Olimpijakos
20.45h Anderleht – PSŽ

 

Komentari