Grupa G: Porto i Zenit za mesto broj dva

Posle dva odigrana kola u grupi G, neke stvari su mnogo jasnije. Atletiko Madrid izdvojio se na čelu tabele, ali je i najviše pokazao u dosadašnjem delu takmičenja, tako da su Španci gotovo obezbedili prvu poziciju. Porto i Zenit trebali bi da budu timovi koji će odlučiti o drugom putniku iz ove grupe, a oni se sastaju upravo večeras.

Prvi od dva meča koji će ovi timovi odigrati u grupi, igra se u Portugaliji. Zenit je u prošlom kolu neprijatno iznenadio svoje navijače, pošto su na svom terenu odigrali samo 0-0 sa autsajderom u grupi, ekipom Austrije. Pobeda u večerašnjem meču predstavljaće imperativ za goste, ukoliko žele da zadrže realne šanse za prolaz dalje. Jedina činjenica koja im ne ide u korist, jeste, da Porto baš i nije ekipa protiv koje želite da se vadite. Sa Dragao-a su, zadnjih godina, često odlazili pognutih glava i mnogo veći timovi od Zenita. Porto će biti favorit u večerašnjem meču, a gostima preostaje nada da na krilima trijumfa u derbiju protiv CSKA mogu ostvariti povoljan rezultat. Zvezda večeri sigurno će biti napadač Zenita, brazilac Hulk, koji je u redove ruske ekipe prešao upravo iz redova Porta, gde je godinama bio miljenik navijača.

U drugom meču ove grupe, Austrija dočekuje u Beču, lidera grupe Atletiko iz Madrida. Statistički i na papiru gledano, Jorgandžije u ovom meču ne bi smeli da imaju većih problema. Iako su u subotu doživeli prvi poraz u sezoni od Espanjola, ne sumnjamo da je Simeone dobro pripremio ekipu za večerašnji meč. Ekipa Austrije pokazala je u prošlom kolu da nije nimalo naivna, i da ih ne treba olako shvatiti, a dodatnu motivaciju će imati u imenu protivnika i činjenici da igraju na svom terenu.

20.45h Porto – Zenit
20.45h Austrija – Atletiko M.

 

Komentari