Grupa H: Razgoropađeni Portugalci, uspavanka u Baskiji

U okviru 1. kola Lige šampiona danas su odigrani mečevi timova iz grupe H. Porto je na domaćem terenu prosto oduvao BATE Borisov, pa su gosti otišli kući sa šest golova u svojoj mreži, bilo je 6:0 (3:0). U Bilbau nismo videli golove, susret između Atletika i Šahtjora iz Donjecka završio se najnepopularnijim rezultatom 0:0 (0:0).

Nakon 15 godina, San Mames je ponovo video Ligu šampiona! Doduše, ne u toliko glamuroznom izdanju kako se očekivalo jer je viđena “fudbalska uspavanka”. Žara i požrtvovanosti nije manjkalo, pa je stoga meč završen sa šest javnih opomena. Na početku su gosti iz Donjecka imali inicijativu, ali su se u nastavku susreta baskijski Lavovi probudili, te su počeli napadati svom snagom. Nerešen rezultat 0:0 je bio najpravedniji ishod susreta.

 

Portugalci su krenuli silovito od početka susreta. Najbolji igrač na utakmici bio je trostruki strelac Brahimi. Alžirski napadač u redovima Porta je bio prava noćna mora za golmana Černika, već u 5. minutu je otvorio svoj konto. Nije mu trebalo dugo da postigne i drugi gol, to je učinio u 32. minutu. Samo dva minuta kasnije mrežu Belorusa zatresao je Džekson Martinez i već tada se nazirala katastrofa gostiju. U drugom poluvremenu Zmajevi se nisu zaustavili. U 57. minutu Brahimi postiže svoj het-trik. Adrian povećava prednost u 61. minutu meča, da bi u 76. minutu Abubakar postavio konačan rezultat 6:0 (3:0).

Nakon 1. kola u ggrupi H, Porto je usamljen na čelu tabele, drugo i treće mesto dele Šahtjor i Atletik Bilbao, dok je BATE Borisov bez bodova poslednji na tabeli.

Komentari