Hapšenja na ostrvu se nastavljaju

Prethodne nedelje Britanska policija uhapsila je nekoliko osoba osumljičenih za nameštanje utakmica u Engleskoj. Igračima je plaćano za nameštanje mečeva. Dok su organizatori ogroman novac okrećali preko Azijskih veb kladionica.

Policija je saopštila da je u utorak uhapšen međunardno poznati specijalista za nameštanje utakmica. “Dejli telegraf” je objavio snimke razgovora sa čovekom koji se bavi nameštanjem i koji objašnjava da se za “montiranje” jedne utakmice plaća i po 70.000 funti. Ovaj Singapurac kaže da se može ugovoriti bilo šta: tačan rezultat, broj golova, žuti kartoni. Prema njegovim rečima, on plaća dodatnih 5.000 funti igraču da dobije žuti karton na početku utakice, što je znak da je sve u redu i da će dogovor biti ispoštovan. Ovaj kriminalac je rekao i ime čoveka koji mu je nadređen – Vilson Radž Perumal. On je takođe poreklom iz Singapura i već tri decenije se dovodi u vezu sa nameštanjem utakmica širom sveta. Uhapšen je 2011. u Finskoj, optužen je na dve godine zatvora. Odslužio je samo pola kazne jer je pomogao Mađarskoj policiji u otkrivanju nameštenih mečeva. Poznat je po nameštanju prijateljskih mečeva po Africi, a čuven je po utakmici Bahrein – Togo. Problem nije bio u tome što se rezultat znao u napred, već je cela reprezentacija Toga bila lažna i nije imala nikakve veze sa njihovim nacionalnim savezom.

Drugo ime koje je policija saopštila je Delroj Fejsi nekadašnji igrač Hadersfilda. Zabeležio je i deset nastupa za Bolton. “Dejli telegraf” navodi kako oni imaju pouzdane informacije da se nameštanja nisu dogodila u Premijer ligi.

Komentari