Hiljadu stepenika ka vrhu jedan pogrešan potez do dna – kosmička pravda crno-belih

Baš na današnji dan, pre četiri godina navijače Partizana obuzela je velika radost. Dušan Kecman je trojkom koju će navijači crno-belih večno pamtiti u sred zagreba ućutkao sve navijače domaćeg tima Cibone. Taj njegov potez nešto je što će se pamtiti i prepričavati godinama kao jedan od najsvetlijih momenata, pored osvajanja Evrolige 92. godine.
Danas međutim, iste te navijače, baš na dan ovog Kecmanovog dostignuća navijače Partizana šokirao je igrač Cedevite Nolan Smit pogodio je trojku kojom je Cedevitu poslao u finale ABA lige, a ujedno izbacio i drugi naš klub iz konkurencije za Evroligu.

Šta reći, posle svega….Postoji neka ravnoteža u univerzumu, neka čudna povezanost, nešto što vas u određenom trenutku tera na suze, a u nekom drugom na radost do neba. Sport je čudan, u njemu kao i u životu, sve se vraća. Danas se ravnoteža se vratila. Život neki put oduzme, neki put da.

Posle ovakvog kraja, više ništa nije vredno, ni 25 poena Pavlovića, ni trojke Bogdanovića. Ovo je jedan veliki kraj. Sami sebi skočili su u usta Čović i Vujošević. Sada nemamo ništa. Ustvari, imamo, jedni kvalifikacije za Evroligu, drugi Evrokup. Ali, mislim da to apsolutno nije važno. Važno je izaći jači iz svega ovoga, ustati, otresti prašinu, i vratiti se u bitku. Ipak je ovo samo sport, ali u Srbiji je ponekad važniji i od života. Za kraj ovog teksta, staviću stihove Saše Matića: ”Hiljadu ti stepenika treba, do vrha, a jedan jedini do dna.”

Ipak je ovo samo sport…

Komentari