Hoće li i Pazar zasijati?

Svedoci smo da se polako ispunjavaju kriterijumi za takmičenje u najvišem rangu, prošlogodišnja najava da će klubovi bez reflektora biti prinuđeni da pronađu podobno mesto za domaćinske mečeve je prolongirana za još godinu dana, ali dosta je urađeno i pre zakazanog roka.

Nakon što je prošle godine svega nakon dosta vremena zasvetleo stadion u Novom Sadu, Jagodina je dobila reflektore. Istovremeno je uslove stekao tadašnji član PLS, a sada JSL Napredak, a u istom rangu su privođeni kraju radovi na stadionu Voždovca, dok je i Banovo Brdo sticalo novo ruho. Ta tri kluba su donela više svetlosti u najjači rang Srbije. U međuvremenu je ambiciozni klub iz Jagodine takođe dobio svetlo, a početkom ove sezone je i Niš, nakon decenije i po ponovo dobio reflektore, a Sloboda iz Užica se svrstala u to, makar za srpske uslove odabrano društvo.

Najfudbalskiji grad Srbije nakon Beograda svakako je Novi Pazar, grad ispod Golije je i ranije živeo za svoj klub, a sa ulaskom u Superligu gradski stadion počeo je da poprima novi izgled. Ostalo je da se završi još južna trbina kako bi se čitav stadion, makar kada se govori o prostoru za gledaoce zaokružio. Pitanje za upravu moglo bi i da bude, zbog čega klub sa tako vernom armijom navijača još nije dobio pristojan fan-šop koji bi mogao biti dodatni izvor prihoda, a prostorije iza zapadne tribine nude sasvim dovoljno neiskorišćenog poslovnog prostora.

Paralelno su popravljani uslovi na terenu FK Jošanica, pa iako nije daleko bolje, uslovi za rad su objektivno isti. Nedaleko od centra grada se nalazi teren na Šutenovcu, mesto koje je postalo prava baza plavo-belih, na veštačkim terenima se nalaze i mlađe kategorije Pazara, ali i veoma uspešna škola fudbala “AS” (takmiči se u kvalitetnoj kadetskoj ligi Srbije).

Međutim stvari nisu idealne, nesloga i navijačka trvenja znatno su smanjila podršku plavo-belima, a velika fluktuacija igrača postala je jedna od prepoznatljivosti ovog kluba (revnosni statističari su izbrojali više od 140 imena u periodu od ulaska u JSL 2011. godine). Ipak, ove godine rezultati kluba su bolji nego ranije, tako da se možda i može konstatovati da su uprava i stručni štab odabrani dobro, a treba uzeti u obzir da je ovaj klub drastično sudijski oštećen u dva od osam prvenstvenih kola (protiv Partizana i Jagodine).

Jedna od stvari za pohvalu mogli bi biti reflektori, predsednik kluba Malićević ih je najavio još početkom ove godine. A danas su stigle i nove najave, gradonačelnik Meho Mahmutović se ponosno slikao na gradskom stadionu sa prospektom poklona FSS ovom gradu – sijalicama za reflektore. Ostaje da se vidi da li će uskoro biti i stubova, ili je sveža fotografija tu samo da zamaže oči zbog volšebnog nestanka generalnog sponzora – kompanije “Pegazus” sa dresova ovog kluba.

Komentari