I domaćini protiv zabrane dolaska “Plavoj Uniji” u Novi Pazar

Čudna situacija pred meč Novi Pazar – OFK Beograd. Romantičari su juče u svojim prostorijama proslavili 102. godinu postojanja kluba. Slavlje je trebalo da se prenese i na tribine, ali policija je zabranila ulaz gostujućim navijačima.

Navijačima OFK Beograda, pre nekoliko dana stigao je dopis sa čudnom odlukom MUP-a, naročito ako se uzme u obzir da navijači kluba sa Karaburme nisu skloni incidentima, a ni ne dolaze toliko brojni da otežavaju posao organima reda.

Svoj stav su izrazili i domaćini na današnjem meču:

“Bilo to domaći, ili gostujući navijači, i jedni i drugi žele da bodre i prate svoj voljeni tim bilo gde da on igra. Svi mi navijači bez obzira na versku ili nacionalnu pripadnost imamo jednu zajedničku stvar, ljubav prema svome klubu.

Navijači OFK Beograda su u potpunosti mnogo puta dokazali da su istinski navijači svog kluba i ovom prilikom izražavamo nezadovoljstvo što im je uskraćena podrška svom timu na današnjem meču, tj. što im je zabranjen dolazak na naš stadion.

Znamo i sami da je ovo velika nepravda, jer je jedno od glavnih ljudskih prava imati slobodu kretanja u zemlji u kojoj živite, i to smo i mi mnogo puta osetili na svojoj koži.”

Susret Novi Pazar – OFK Beograd igra se dana u 17 časova.

Stranica FK Novi Pazar 1928

Komentari