I Sloboda preti istupanjem – saopštenje Užičana

Nakon susreta Sloboda – Spartak (1:1), nezadovoljni suđenjem, užički Superligaš je održao hitnu sednicu Sekreterijata FK Sloboda Point. Po okončanju sednice, izdato je saopštenje koje prenosimo u celosti:

FK Sloboda Point, kao klub koji se isključivo na terenu bori za plasman i poziciju u srpskom fudbalu, još jednom je doživeo da bude brutalno oštećen od ljudi koji bi trebalo da dele fudbalsku pravdu u Srbiji. Ono što se desilo subotnjeg popodneva na našem stadionu sušta je suprotnost od onoga čemu naš klub godinama teži, ka pravim fudbalskim vrednostima i boljoj fudbalskoj Srbiji. Mislili smo da će se uvođenjem još dvojice pomoćnih fudbalskih sudija stvoriti uslovi za pravednije i poštenije suđenje, međutim nije po prvi put da smo se u našoj proceni prevarili. Nedavno je ugledni britanski list Guardian komentarisao stanje u srpskom fudbalu, gde je naveo niz nepravilnosti u kojima sudije i suđenje na fudbalskim terenima zauzimaju vrlo značajno mesto. Slične, odnosno identične komentare dala je i Sloboda nezadovoljna suđenjem u prošloj sezoni. Naše kritike nisu naišle na plodno tlo, pa zbog pomenutih komentara oglašavamo se ovim saopštenjem po hitnom postupku, na početku novog prvenstva, sa željom i ciljem da nadležni organi zaduženi za praćenje suđenja u Jelen Superligi odmah reaguju, kako ovogodišnje prvenstvo ne bi bilo obesmišljeno, sve u cilju napretka i razvoja srpskog fudbala. Ovo posebno ističemo posle uspeha omladinske reprezentacije Srbije, koju je kao selektor predvodio Ljubinko Drulović, bivši igrač Slobode, kome je naš klub bio odskočna daska za stvaranje jedne od najuspešnijih karijera od svih igrača sa bivših jugoslovenskih prostora.
Zbog svega navedenog, tražićemo izuzeće Danila Grujića iz Niša, glavnog sudije utakmice Sloboda – Spartak i njegovog pomoćnika Dalibora Đurđevića iz Kruševca, kojima ovo nije prvi put da na ovaj način dele fudbalsku nepravdu kada je u pitanju naš klub. Ako nadležni fudbalski organi ne reaguju na naše saopštenje, klub će razmotriti da li ima smisla dalje takmičenje u Jelen Superligi, jer se na ovaj način obesmišljavaju ogromni napori koji naš klub čini u cilju ozdravljenja srpskog fudbala, gde će fudbalski pravougaonik biti jedino merilo vrednosti i kvaliteta ekipa koje se bore za bodove u duhu fer – pleja.

U Užicu, dana 10.08.2013.godine Predsednik UO FK Sloboda Point
Dragan Subotić

Komentari