Intervju: Rep grupa THCF: “Bili su tim bili su jedno zato su i ostvarili takav uspeh, u stilu naših rima, nisi ti bitan Srbija zove! I to je i presudilo kad je trebalo.”

Posle sabiranja utisaka sa Mundobasketa članovi grupe THCF, autori košarkaške himne “Igraj i pobedi”, dali su intervju za naš sajt.

Utakmica .rs: U prošlom intervjuu za utakmica.rs izjavili ste da će vaša pesmo dobiti status himne košarkaške reprezentacije ako se bude pevala i slušala tokom Mundobasketa. Da li mislite da se to desilo?

THCF: “To se desilo! I ne samo da mislimo da je postala nego smo uvereni da će pratiti ove košarkaše u daljim podvizima i uspesima, kao i buduće generacije mladih koji igraju košarku u ovoj zemlji, eto i košarkašicama u Istambulu pre početka sa Angolom pustili su Turski
organizatori Igraj i pobedi, šta reći više!”

Utakmica.rs: Kada smo vas pitali od kog igrača najviše očelujete vi ste rekli da očekujete da pre svega budu tim. Da li su “Orlovi” ispunili vaša očekivanja?

THCF: “Bili su tim bili su jedno zato su i ostvarili takav uspeh, u stilu naših rima, nisi ti
bitan Srbija zove! I to je i presudilo kad je trebalo.”

Utakmica.rs: Da li ste zadovoljni zalaganjem igrača na prvenstvu?

THCF: “Naravno da jesmo, jer kad se uzmu u obzir njihove godine i iskustvo u odnosu na
ekipe koje su gazili redom, ne preostaje ništa drugo nego da se zaključi da je zalaganje svakog od njih doprinelo uspehu! Jedan od tih momenata je i zakucavanje Kalinića protiv Grka i taj potez je podigao ekipu u toj tekmi.”

Utakmica.rs: Kako vam se čini rad Aleksandra Đorđevića na klupi reprezentacije?

THCF: “Đorđević je po nama preneo sve ono dobro u naš tim, atmosferu, energiju, veličinu, shvatanje košarke kao igre a ne nekog taktiziranja preteranog, on je opet uradio ono što najbolje zna, a to je da pobeđuje, i želimo mu da tako i ostane.”

Utakmica.rs: U svlačionici naši košarkaši su proslavljani pobede uz pesme Beogradskog sindikata i THCFa. Da li osećate da ste bili inspiracija košarkaša za nove pobede?

THCF: “Iskreno, osećamo, ali ne zato da bi sad uzdizali sebe, nego zato što smo
doživeli na dočeku da su nam igrači i stručni štab pojedinačno prilazili i govorili da ih je naša pesma pratila iz svlačionice na teren kad su pobedjivali, i dok su posmatrali sledećeg protivnika, ali i oni pozdravi iz svlačionice nakon Francuza i plasmana u finale svetskog prvenstva govore najviše o tome kako su doživeli i shvatili pesmu, baš onako kako treba! I mi smo im mnogo zahvalni.”

Utakmica.rs: Da li ste očekivali da ćete repovati na balkonu Skupštine pred više od dvadeset hiljada ljudi?

THCF: “Očekivali smo, to je naš najveći nastup posle nastupa u areni sa BS-om, ali ovo
je bilo nešto što se doživljava jednom u životu, ne zbog broja ljudi ili balkona, nego zato što je ovo prvi put posle 12 godina neka potpuno nova generacija vratila ovog puta SRBIJU u sam vrh svetske košarke i to je istorija! Mi želimo da se ta istorija ponavlja! IGRAJ I POBEDJUJ SRBIJO! A mi smo uvek tu za tebe THCF!”

Komentari