Intervju: Rep grupa THCF: “Najviše očekujemo od tima, da budu složni, da se bore i da budu TIM!”

Popularna beogradska rep grupa THCF posvetila je pesmu našoj košarkaškoj reprezentaciji. Ova pesma je ubrzo postala hit na internetu, a utakmica.rs pita članove ove grupe šta ih je navelo da napišu ovu pesmu?

Utakmica.rs: Čuli smo vašu pesmu posvećenu košarkaškoj reprezentaciji. Zbog čega ste odlučili da posvetite pesmu našim košarkašima?

THCF: ” Još od malih nogu pratimo, igramo i volimo košarku. Imali smo želju da uradimo pesmu koja će bodriti naše košarkase na predstojećem mundobasketu. Nismo hteli da se namećemo kao neki. Čekali smo. Onda je usledio poziv od Raška Katića. Složili smo se da prethodna pesma nema to što je potrebno našim košarkašima. Reprezentativci su želeli da im mi uradimo pesmu.  Na njihov poziv Bore i ja smo ušli u studio i snimili pesmu koja će prvo bodriti njih pa onda i sve nas. Celu Srbiju.”

Utakmica.rs: Kakav rezultat očekujete od naših košarkaša na SP u Španiji?

THCF: “Budu li ulazili hladne glave u mečeve i ako ih krene šut plus jaka odbrana, očekujemo jednu od medalja. To će biti veliki uspeh naše košarke.
Ne bude li tako očekujemo nokaut fazu.”

Utakmica.rs:  Od kog igrača najviše očekujete na svetskom prvenstvu?

THCF: “Ne bi da ih razdvajamo i prebacujemo teret očekivanja na jednog pojedinca, od svakog ponaosob očekujemo maksimum. Za ovo su se spremali, za ovo žive. Najviše očekujemo od tima, da budu složni, da se bore i da budu TIM.”

Utakmica.rs: Jeste li zadovoljni radom selektora Aleksandra Đorđevića u pripremnom periodu?

THCF:  “Jesmo, naš selektor je veliki čovek, načuli smo da je stvorio atmosferu među igračima kakva je vladala u godinama kad je on igrao za našu reprezentaciju. Složni su, poštuju se, svi za jednog i jedan za sve.”

Utakmica.rs: Mnogi mediji pričaju da je vaša pesma postala nova nezvanična himna košarkaške reprezentacije. Da li vam je to bio cilj kada ste snimali ovu pesmu?

THCF: “Cilj nam je prvobitno bio da pesma bodri košarkaše i ona je namenjena njima u danima koji dolaze, a ako se bude pevala i slušala kad krene mundobasket tad će za nas i zvanično postati himna košarkaške reprezentacije.”

Utakmica.rs: Šta imate da poručite našim igračima pred svetsko prvenstvo?

THCF:  “Igraj i pobedi ponosno se vrati,donesi kući zlato što se zlati, Srbija čeka da dođeš iz daleka da naša zemlja bude opet prvak sveta!!!”

Novu pesmu Stefana, Boreta i Saleta možete poslušati ovde.

 

 

Komentari