Ironija sudbine napadača Javora – Stefana Dražića (VIDEO)

Na poraz Crvene zvezde juče su možda uticali mnogi faktori. Famozno “prokletstvo prvog kola”, umor i emotivna iscrpljenost nakon ispadanja od Černomoreca, sporost i neuigranost odbrane, taktičke zamisli trenera Bogića Bogićevića, umeće i lucidnost Igora Stojakovića, brzina i neugodnost Ifeanija Onjila…ali poslednji pečat njihovom porazu definitivno je dala ironija sudbine.

Pola sata pre kraja meča, trener domaćeg tima odlučio je da osveži napad, umesto Onjila – strelca drugog gola, u igru je ušao Stefan Dražić – momak koji je u 21. godini i dalje anoniman u domaćem fudbalu.

Ali nije moralo biti tako

Kao veoma talentovan dečak, bio je član sjajne (i upropaštene) generacije 92. u Crvenoj zvezdi. Dražić je i tada pokazivao dve osobine, neverovatan potencijal ali i veliku privrženost timu iz Ljutice Bogdana. Sve bi bilo bajkovito da se iz uprave kluba nisu olako odrekli njegovih usluga, a razlog je više nego banalan – momku iz Obrenovca nisu mogli da plaćaju kartu za “Lastu” kako bi svakodnevno mogao da prisustvuje treninzima.

Karijeru je dalje trasirao u timu iz rodnog grada, igrao je za Radnički iz Obrenovca. Godine su prolazile, Dražić je osim tehničke prefinjenosti, dobre završnice i osećaja za gol i fizički uznapredovao, pa je sa zavidnom visinom i brzinom lako tresao mreže u Srpskoj ligi Beograd. Ipak, njegov klub nikako nije uspevao da se plasira u viši rang – odnosno PLS, pre njih su zahvaljujući raznim faktorima kroz cilj prolazili: Mladenovac, BASK, Voždovac

Osim tavorenja kluba, uprkos dobrim igrama, ni mladi napadač nije uspevao da krene napred u karijeri, ni svesrdna pomoć njegovog prijatelja i reprezentativca Srbije, ali i nekadašnjeg saigrača u kategorijama Zvezde i Radničkog, Filipa Đuričića nije pomogla.

Ipak, mladi napadač je dočekao svojih pet minuta, nakon nekoliko epiteta kralja strelaca u trećem rangu dobio je priliku u dalekoj Ivanjici i već u prvom meču nagovestio da bi ovo mogla da bude njegova godina afirmacije u eliti.

Debitantski gol u Superligi postigao je, gle ironije upravo protiv Crvene zvezde, pet minuta pre kraja je rutinski realizovao kontru i zapečatio rezultat (4:2) protiv kluba u kome je ne tako davno bilo skupo da mu plati autobusku kartu u “Lasti”.

Komentari