Iskusnom igrom Rusi u finalu

Rusija stala na put odbojkašima Srbije, pobedivši ih u polufinalu prvenstva Evrope u Danskoj rezultatom 3-1 (25:19, 24:26, 25:23, 25:14). Naši odbojkaši nisu koristili prilike do kojih su dolazili odličnom igrom, par puta su stizali ogromne prednosti, ali su Ruski igrači iskusnom igrom “umrtvili” napade naših korektora i kontrama osvajali poene. Utisak je da su naši momci mogli i do pobede u polufinalu Evropskog prvenstva u Danskoj, ali su Rusi pokazali svoje iskustvo i pobedili “na mišiće”.

Može se reći da su Pavlov i Muserski vodili “rusku mašineriju”, koja je u nekim delovima meča izgledala vrlo neumoljivo. Srbi predvođeni Atanasijevićem, Nikićem i Podraščaninom nisu uspeli da iskoriste nalet dobre igre krajem trećeg seta, kada su mogli da preokrenu meč, osvajanjem trećeg seta, Rusi su, maltene, prošli u finale.

Nastavlja se tradicija u kojoj Srbija igra meč za bronzu, čak četiri puta na poslednjih šest prvenstva, ove godine boriće se sa poraženim iz drugog polufinala, Italija – Bugarska.

Komentari