Istorijski momenat za košarkaše Radničkog

Prošla sezona, bila je jedna od najuspešnijih u istoriji kluba iz Kragujevca, uspeli su da dođu do polufinala ABA lige, gde su zaustavljeni od Crvene zvezde. I pored toga što su promenili gotovo ceo tim, Kragujevčani su počeli fantastično i u ovoj sezoni. Dve ubedljive pobede u prva dva kola ABA lige, doveli su ih do epiteta najprijatnijeg iznenađenja lige.
U trećem kolu doživeli su veoma neprijatan i ubedljiv poraz od košarkaša Crvene zvezde, izgledalo je kao da su mladići iz Kragujevca već bili mislima u prvom meču grupe H Evrokupa.

Taj gorki ukus u ustima, koji im je ostavila Crvena zvezda izabranici Mute Nikolića pokušaće da isperu u još jednom istorijskom meču koji je ispred njih. Crveno-beli iz Kragujevca sastaće se sa Panioniosom, u prvom meču grupe H Evrokupa.

Panionios će imati težak zadatak  da dođe do pobede, najveće nade polagaće u iskustvo Maria Batisa. Iskusni 33-godišnjak pružaće sigurnost u igri grčke ekipe, osim njega Kragujevčani će morati da obrate mnogo pažnje na srpskog internacionalca Uroša Duvnjaka, kao i na krilnog centra Lendona Milborna, koji će biti prava opasnost po koš Radničkog.

Radnički u ovom meču definitivno nije bez šansi, nošeni iskustvom Marka Marinovića, Amerikancem Di Džej Silijem, i mladim Nikolom Kalinićem, pokušaće da priprete Grcima sa spoljašnjih linija, dok se u reketu dosta očekuje od Save Lešića, koji takođe ume da pripreti i sa distance.

Komentari