Jagoš Vuković od leta Zvezdin. Da li je realno?

U domaćim medijima već su počele spekulacije o sledećim pojačanjima srpskih klubova, pre svega večitih rivala.

Jedan od ljudi koje mediji već “sele” u Crvenu zvezdu je Jagoš Vuković (25). Štoper je odlično igrao za mladi tim Srbije, naročito na EP 2009. godine u Švedskoj. Te igre je naplatio prelaskom u holandskog velikana PSV Ajndhoven. Za nacionalni tim Srbije debitovao je krajem iste godine, pod vođstvom Radomira Antića i zabeležio dva nastupa.

Momak iz Bačkog Dobrog Polja je svoju karijeru počeo u lokalnom klubu Sutjeska. Iako u to vreme veliki simpatizer Partizana, kao dvanaestogodišnjak sa dve godine starijim bratom Slobodanom (sada fudbaler Hajduk Kule) prešao je u redove Crvene zvezde, tima u kome je kao najbolji igrač generacije debitovao već sa 17 godina, ali tadašnja uprava nije imala sluha za snažnog štopera, i poput mnogih pre njega, poslat je na kaljenje u tadašnjeg drugoligaša Rad. Uprava tima sa Banjice u njemu prepoznala potencijal koji je ljudima na “Marakani” promakao i upravo su Građevinari, sasvim zasluženo pokupili “kajmak” od njegovog transfera u Holandiju. U dresu PSV-a, Vuković se nije naigrao, zabeležio je svega nekoliko mečeva, a najviše iskustva iz Eredivizije nosi kao član Rode, čiji je igrač bio na pozajmici.

Na kraju ove sezone, PSV je odlučio da sa Vukovićem ne produži četvorogodišnji ugovor koji upravo ističe, tako da se stvara osnov za povratak u Beograd.

Vukovićeva lojalnost crveno-belima nije sporna. Leta 2009. godine, kada je potpisao ugovor za PSV, dan pre odlaska u Holandiju, umesto pozdravljanja sa rodbinom i pakovanja kofera, on je otišao da gleda Zvezdin revanš u Evropa ligi protiv praške Slavije, susret u kome su šanse za prolaz dalje bile minimalne (poraz Beograđana u prvom meču 3:0).

Sa stanovišta emocija, ovo angažovanje je izvodljivo, videćemo da li je to realno i po ostalim parametrima.

Komentari