Jaka Blažić, jaka Zvezda

Slogan navijača Crvene Zvezde, “Jaka Blažič, jaka Zvezda” najbolje opisuje večerašnju utakmicu. Granitna odbrana i mirna glava igrača Crvene Zvezde, uz šou Jake Blažića u četvrtoj četvrtinu presudili su pobednika. Zvezda je opravdala ulogu favorita i pobedila je rezultatom 67-76.

JAAAAAKAAAAAAAA

Crno-beli su bili ravnopravni takmac u uvodnim minutima utakmce. Pavlović je bio glavni pokretač svega dobrog u napadu crno-belih, ipak ulaskom u osmi minut utakmice stvaris su se došle na svoje. Trojkom Kalinića, Zvezda je “pobegla” na plus 9 i od tog trenutka Partizan je samo jurio prednost rivala koja se kretala u rasponu od 6 do 13 poena. Pavlović je brzo ušao u problem sa ličnim greškama, a Edo Murić nije mogao da nadoknadi taj deficit koji je nastalo olaskom Pavlovića na klupu. Na poluvreme se otišlo rezultatom 34:43 za crveno-bele,

Početkom drugog poluvremena igrači Partizana su zbili redove i dobrom igrom, pre svih Mačvana, uspeli su da smanje zaostatak na minus 3 poena ali dalje nisu mogli. Probudila se Zvezda pa je poenima Zirbesa, te trojkom Dzenkinsa pa poenima u seriji Kalinića odbila ova nalet protivnika i “pobegla” na plus 12. Trudili su se igrači Partizana svim silama da stignu zvezdinu prednost, blistao je Mačvan, a crno-beli su dosli i na minus 4. Tada je Mitrović pogodio dva slobodna bacanja a u sledećem napadu je počeo šou Jake Blažića. Pogodio je Jaka tojku iz ugla, u jednom napadu je imao dva ofanzivna skoka, postizao je poene posle prodora, Jednostavno Blažić je radio sve i tako utakmicu uveo u mirnu završnicu. Zvezda je slavila i zakazala duel u finalu sa Mega Leksom.

Treba istaći da su igrači Crvene Zvezde fenomenalno izvodili slobodna bacanja (25-26) dok su prvotimci Partizana promašili čak 13 “penala”.

Najbolji kod pobedničke ekipe bio je Jaka Blažić sa 15p, 6sk, Kalinić je ubacio 11p, a Boban Marjanović 10. U poraženoj ekipi najbolji je bio Milan Mačvan sa 20p, a Pavlović je ubacio 14p.

 

 

Komentari